"Diyarbakır Gezi'den Beter Olur!"

"Diyarbakır Gezi'den Beter Olur!"

Diyarbakır Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, şehir için hükümetin hazırladığı projelere karşı çıktı ve yapılması halinde Gezi'den daha beterinin Diyarbakır'da olacağını söyledi.

Radikal gazetesinden Şirin Payzın'a konuşan aynı zamanda BDP Eşbaşkanı Kışanak, Diyarbakır için düşündükleri yönetim şeklini açıkladı.

Şimdi siz böyle anlatınca demokratik özerkliğe geçiş başlıyor böyle anlaşılıyor? 31 Mart'taseçimi kazanırsanız bölge merkezden değil yerelden yönetime geçiyor öyle mi?

Diyarbakır kendi kendini yönetecek. Zaten yönetiyor. Biz halkı karar mekanizmasının içine sokmak istiyoruz. Sadece oy vermekle olmaz, bu şehirde yaşayanların söz hakkının da olması gerekiyor. Her yıl birlikte bütçe yapacağız. Bir sonraki yılın bütçesini halkla birlikte belirleyeceğiz. Özyönetimle özgürleşeceğiz.

GEZİ EYLEMLERİNİN BÜYÜĞÜ DİYARBAKIR'DA OLUR

Hükümetin Diyarbakır'a yapmak istediği bazı projelere karşısınız. Ve bu konuda gerginlik var; yatırıma karşı olduğunuz şeklinde anlaşıldı bu.

Hayır, biz bu kentin değerlerinin talan edilmesine karşıyız. Üç kıymetli alanımız var. Hevsel bahçeleri. Nefes alanımız. Burayı konut alanı ilan ettiler. İktidar, belediyelerin elinden imar yetkisini alıyor. Sonra Atatürk Stadı. Burayı da TOKI'ye konut yapsın diye vermek istiyorlar.TOKİ bu alanla ilgili ihale çağrısı yaptı. Buradan bu ihaleye girmeye hazırlananlara sesleniyorum. Para kazanmanın daha temiz yolları var. Bu ihaleye girmeyin. Bu katliama ortak olmayın.

Bu projelere halk ne diyor?

Şu kadarını söyleyeyim. Eğer bu projeler hayata geçerse Gezi eylemlerinin çok daha büyüğü burada yaşanır. Diyarbakır ayağa kalkar.