Diyanetin Anaokulu 5 Ekim'de Resmen Açılacak

Diyanetin Anaokulu 5 Ekim'de Resmen Açılacak

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkanlık ile gerçekleştirdikleri proje ...

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkanlık ile gerçekleştirdikleri proje kapsamında öğrenci kabul edilen okulun Diyanet İşleri Başkanlığı kampüsünde 3 bin metrekare kapalı, 7 bin metrekare yeşil ve oyun alanına sahip olduğunu söyledi.

"Hedefimiz yaşadığımız topluma faydalı birer birey yetiştirmek, aynı zamanda üreten, paylaşan ve takım çalışması yapabilen öz güveni yüksek, manevi değerlerle donanmış nesiller kazandırmaktır." ifadelerini kullanan Bilgin, okulun isminin de "Reyyan Anaokulu" olduğunu bildirdi.

Bilgin, "proje tabanlı" eğitimi ön planda tutarak bir çok eğitim yaklaşımından entegre edilen eğitim programının okul öncesinde öncü olmayı hedeflediğini dile getirdi. Bilgin, çocukların farklı karakterlere sahip olduğunun bilinciyle "yaparak ve yaşayarak öğrenme" metodlarıyla onların yeteneklerini keşfetmesinin planlandığını ifade etti.

Reyyan Anaokulunun mutlu ve duyarlı çocuklar, soru soran, analiz yapan, el becerisi olan, dikkat algısı yüksek, özgür, öğrenci merkezli, akıl mantık çerçevesinde duygularını değerlendiren nesiller yetiştirmeyi planladığını anlatan Bilgin, birçok atölye etkinliğiyle çocukların yetenekleri ve başarılarının ön plana çıkarılmasının amaçlandığını dile getirdi.

Bilgin, bu kapsamda anaokulunda nota atölyesi, düş sokağı sanat atölyesi, neşeli bilim atölyesi, el sanatları atölyesi, akıl ve zeka oyunları atölyesi, İngilizce atölyesi, Arapça dil atölyesi, dikkat güçlendirme atölyesi, felsefe atölyesi, mutfak atölyesi, doğa atölyesi, keşfediyorum atölyesi, masal atölyesi gibi atölyeler bulunduğunu kaydetti.

Bilgin, iki aylık gözlem programından sonra her öğrencinin yeteneğine göre bir atölyeye yönlendirileceği bilgisini paylaşarak, bütün öğrencilere yabancı dil ve Kur'an-ı Kerim eğitimi verileceğini vurguladı.

Bu yıl 60 öğrencinin kaydedildiği anaokulunun resmi açılışı 5 Ekim Çarşamba günü Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin ve TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun tarafından yapılacak.