Diyanet Sağduyu Çağrısı Yaptı

Diyanet Sağduyu Çağrısı Yaptı

Görmez, Charlie Hebdo’de Hz. Muhammed’in karikatürünü yayınlamasının ardından yaşananlarla ilgili olarak herkesi sağduyulu olmaya çağırdı.

Edirne’de 30’uncu İl Müftüleri İstişare Toplantısı için 3 gündür kentte bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Halk Eğitim Merkezi’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlik öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"ANORMALLİKLER VAR"
Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’de çalışan 12 kişinin öldürülmesinden sonra yaşananlarla ilgili olarak, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Görmez, “Gerçekten insanlık zor süreçlerden geçiyor. Ben bu vesileyle tüm gazeteci 
arkadaşlarımızdan, dostlarımızdan ve tüm sivil toplum örgütlerimizden, hem yurt içi hem yurt dışında herkesin daha sağduyu ile hareket etmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Önceki konuşmalarım da ifade ettiğim gibi, İslam dünyasın muhtelif bölgelerinde anormallikler var. Adeta cinnet ortamları oluştu. Onun için bu konularda çok daha sağduyulu olmamız gerekiyor. İnsanlığın bu sorunlarla bir daha karşılaşmaması için neler yapabiliriz, ne Avrupa’da ne Asya’da dünyanın hiçbir yerinde inancından ve düşüncesinden dolayı hiç kimsenin canına kıyılmamalı, hiç kimse yok edilmemeli. Hiç kimse hunharca katledilmemeli. Bütün insanlık olarak bize düşen, bundan sonra bu noktalar üzerinde durmaktır diye düşünüyorum” 
dedi.