Diyanet Gazze için 45 milyon lira topladı

Diyanet Gazze için 45 milyon lira topladı

Başbakanlık tarafınan Gazze için başlatılan yardım kampanyasına şu ana kadar Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hesabında 45 milyon lira toplandı

aşbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Gazze’ye yönelik yardım kampanyasında 45 milyon TL toplandığını açıkladı. Bakan İşler, Gazze’nin yaralarının sarılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla harekete geçildiğini dile getirdi. İşler, son yapılan MGK toplantısında Gazze’ye yapılan yardımların artarak devam etmesi kararı alındığını belirtti.

İsrail saldırıları devam ederken TİKA’nın Gazzeliler’e yardım dağıttığını belirten İşler, “Gazze’de yerleşik ofisi üzerinden faaliyetlerini sürdüren TİKA saldırılar devam ederken 15 bin aileye aylık gıda ihtiyacının karşılanmasını teminen gıda paketi dağıtmış, Ramazan’da başlatılan ve sonrasında bayram akabindeki 10 günü de kapsayacak şekilde toplam 341 bin 600 kişiye günlük sıcak yemek temin etti. Bunun yanında Kudüs’ten temin edilen 20 TIR’lık gıda malzemesi Gazze’ye nakledilerek 16 bin 800 aileye dağıtıldı” diye konuştu. İşler, Filistin Enerji Bakanlığının acil yakıt ihtiyacı kapsamında yakıt temin edilerek, Türk Kızılayı’nın temin ettiği ilaçlara ilave olarak acil ilaç ve sarf malzemesi yardımı yapıldığını da kaydetti.

Başbakanlık tarafından yardım kampanyası başlatıldığını ve Diyanet İşleri Başkanlığı hesaplarında 45 milyon TL bağış toplandığını belirten İşler, “Evleri yıkılan ve Gazze’de okullara sığınmak zorunda kalan Filistinliler için konteyner kent kurma çalışmaları da sürdürülüyor. Ayrıca tahrip olan tarım alanlarının ıslahı, hayvancılığın iyileştirilmesi ve orta ölçekli sanayinin hasarlarının giderilmesi için gerçekleştirilecek projeler için gerekli altyapı çalışmaları ve planlamalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.