Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Dişlerimiz ağzımıza hamur oluyor, bir şeyler söyleyin!

Kuşatılmışlığımızı, bunun yanında çaresizliğimizi hiçbir zaman bu kadar hissetmemiştik.

Öfkeden dişlerimiz ağzımıza hamur oluyor, burnumuzdan soluyoruz, elimiz kolumuz niçin bu kadar bağlı?

Yetkililer arada bir rest çekiyor, bağırıp çağırıyor ve sonra yerlerine oturup kalıyorlar.

Öncelikle ABD ile olan şu stratejik iş birliğimizin, stratejik ortaklığımızın detayları nelerdir?  Bizim bilmediğimiz ne gibi maddeler, hangi detaylar var, bilmek istiyoruz.

15 Temmuz darbesini açıktan desteklediğini bütün bir dünyanın bildiği ve gördüğü bu ABD karşısında yapılacak bir şey yok mudur?

Başta örgütün lideri olmak üzere kaçıp sığınan darbeciler niçin iade edilmiyor? Bu milletin bilmediği bir takım anlaşma maddelerinden mi kaynaklanıyor?

Sonra, on bir bin kilometre ötelerden gelip bölgeyi işgale yeltenen bu ABD karşısında elimizi kolumuzu bağlayan nedir, sadece güç ve kuvvet mi? Yoksa stratejik ortaklığımızın bizim bilmediğimiz maddeleri midir?

Yüz yılın başına kadar birlikte yaşadığımız, bugün ise bin kilometreden fazla sınırımızın olduğu Suriye ve Irak'tan nasıl oluyor da bizi uzak tutmak istiyor bu ABD?

Sonra, Türkiye ile savaş halinde olan PYD, YPG gibi örgütleri nasıl oluyor da açıktan ve resmen destekliyor, silah yardımı yapabiliyor?

Fırat Kalkanı operasyonunu durdurmak istiyor, koalisyona dâhil olmadığı iddiasıyla Başika'dan çıkmamız için her gün tehdit ediyor?

Bütün bunlar bizim bilmediğimiz bir takım protokollerden dolayı mıdır? Lütfen açıklayın bize!

Kırk yıla yakın ülkeyi kana bulayan, elli bine yakın insanın ölümüne sebep olan, bu ülkeye yüz milyarlarca dolara mâl olan terörün özellikle Kandil'den geldiği bilindiği halde, çok mu uzak bu Kandil ki bir şeyler yapılamıyor? Elbette askeri bir operasyonun tek çözüm olduğunu iddia etmiyoruz; fakat kabul etmeliyiz ki geldiğimiz şu noktada operasyonlar çok şeyi belirlemektedir.

ABD için bu söylediklerimizin aynısını Avrupa birliği ülkeleri için de tekrarlıyoruz?

Başta ticaret olmak üzere elimizi kolumuzu bağlayan bazı şeyleri biliyoruz; fakat bizim bilmediğimiz bir şeyler varsa onları bilmek istiyoruz vesselam.

israil'le olan ilişki biçimimiz zaten başlı başına bir muamma. Bu hususta ülkemizin insanı ne biliyor? Bunca restleşme, görünüşteki bunca gerginliğe rağmen nedir israil karşısında bizi mahkum durumda bırakan, elimizi kolumuzu bağlayan şey? Ne zamandan beri ne gibi anlaşmalar söz konusu?

Batı cephesini kıskandıracak boyutlara ulaşan Rusya ile son yakınlaşmaya rağmen Halep niçin bombalanıyor, bunca kadın ve çocuğun üzerine niçin ölüm yağmaya devam ediyor?

ABD gibi Rusya'yla da mı aramızda insanımızın bilmediği elimizi kolumuzu bağlayan bir takım protokoller var? Lütfen devlet yetkilileri bunları halka açıklasın.

Bütün bunları bilelim ki boş yere dişlerimiz ağzımıza hamur olmasın, boş yere öfkelenmeyelim, gereksiz yere dayılanmayalım, efelenmeyelim. Arkasını getiremeyeceğimiz restleşmelere girmeyelim.

doğruhaber

Bu yazı toplam 1486 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar