Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Dişleri sökülmüş bir İslam istiyorlar

Dişleri sökülmüş denilince gözümüzün önünde canlanan ilk fotoğraf genellikle sirklerdeki aslanlar ve kaplanlar olur.

Unutmayalım ki aslan dişleriyle aslandır, pençesiyle aslandır. Dişleri ve pençeleri olmayan aslan aslan değil zavallı bir hilkattir. Postuyla, kalıbıyla birazcık da olsa çocukları avutup eğlendirebilir. Fakat herkesin gönlündeki dişleri olan, pençeleri olan, öfkelenen, kükreyen bir aslandır.

Emperyalist dünya bugün dişleri sökülmüş, pençeleri koparılmış, köreltilmiş bir İslam istemektedir.

Geçmişten beri kapitalizmin, dolayısıyla emperyalizmin temsilcisi durumundaki bugünkü çağdaş Roma'nın başardığı bir şeydir bu.

O günkü israil oğullarını işgal edip egemenliği altına alarak önce Hz. Musa Aleyhisselam'ın dininin dişlerini söktü, pençelerini köreltti, artık bu din Allah'ın dini olmaktan çıkardı.

O günden sonra artık israil oğulları Roma'ya itaat eden, vergisini veren, hiç bir problem çıkarmayan, saat dokuzda sütünü içip yerine yatan, kısacası terbiye edilmiş bir topluluk olmuştu.

Aynı akıbet daha sonra Hz. İsa Aleyhisselam'ın dininin başına geldi. Kısa bir dönem aslını korumuş olsa da Roma İseviliğin de dişlerini söktü.

Aslında Hz. İsa Aleyhisselam israil oğullarını Roma'nın hâkimiyetinden kurtarmak için gelmişti fakat Roma'dan önce kendileri karşı çıktı. Kısacası Roma onu da Allah'ın dini olmaktan çıkardı.

Günümüzün bir numaralı gündemi de budur. Çağdaş Roma terbiye edilmiş, ılımlılaştırılmış, dişleri sökülmüş, kendisine itaat eden, sütünü içip sessizce uyuyan bir İslam dünyası istemektedir. Bakalım bunu başarabilecekler mi?

Aslan nasıl ki dişleriyle aslan, pençesiyle aslan ise İslam da cihadıyla İslam'dır, direniş ruhuyla İslam'dır, zulmün ve haksızlıkların karşısına dikilişiyle İslam'dır.

Katar'la birlikte gündeme gelen meselenin aslı ve esası budur. Çağdaş Roma'nın gerçekleştirmek istediği yegâne şey budur. Zulmüne ve sömürüsüne ses çıkarmayan bir İslam dünyası istemektedir.

Elhamdülillah bugün yeryüzünde bunu kabullenmeyen Müslümanlar var ve bütün İslam dünyasının gözlerini açacaktır.

Çağdaş Roma ve içimizdeki uşak krallarının aptallıkları da buna yardımcı olacaktır. Baksanıza İslam aleminin en çok sevilen ve alimler birliğinin başkanı olan doksan iki yaşındaki Yusuf el Kardavi'yi terörist ilan etmişler. Bundan daha büyük bir ahmaklık düşünebiliyor musunuz?

doğruhaber

Bu yazı toplam 947 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar