Dışişleri'nden Yemen Açıklaması!

Dışişleri'nden Yemen Açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı, Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi ve Başbakan Halid Mahfuz Bahhah'ın istifa etmek zorunda kalmalarını kaygıyla karşıladığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yemen'de son günlerde  meydana gelen şiddet eylemleri sonucunda meşru Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın  istifa etmek zorunda kalmalarını Yemen'in selameti, birlik ve bütünlüğü açısından  derin bir kaygıyla karşılıyoruz" denildi. 
 
 Açıklamada, ülkenin içine düştüğü bu durumun, geçiş sürecinin rayından  çıkması ve bu bağlamdaki kazanımların geriye çevrilmesi sonucunu  yaratabileceğinden endişe duyulduğu, bundan Yemen'deki tüm tarafların zararlı  çıkacağı belirtildi. 
 
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 
 
 "Ayrıca, tek taraflı eylemlerin ülkenin birliğini ve bütünlüğünü  tahrip edebileceğini, mezhep çatışmasına zemin hazırlayabileceğini, terör  örgütlerine taban kazandırabileceğini ve hiçbir surette kalıcı istikrar  sağlayamayacağını bütün ilgili tarafların dikkate alması bu ortamda daha da önem  kazanmaktadır. Yemen'in selameti açısından ülkedeki tüm tarafların sağduyu ve  sorumlulukla hareket ederek, Körfez İşbirliği Konseyi Girişimi, Ulusal Diyalog  Konferansı Sonuçları ve 21 Eylül 2014 tarihli Barış ve Ortaklık Anlaşması  hükümlerine riayet etmeleri büyük önem taşımaktadır. Türkiye, bu çerçevede  elinden gelen katkıyı sağlamaya hazırdır."