Dışişleri'nden Terör Açıklaması

Dışişleri'nden Terör Açıklaması

Ülkemiz, Aralık ayının son günlerinden bu yana Irak’ın Anbar vilayetinde gerçekleştirilen terör eylemleri...

Ülkemiz, Aralık ayının son günlerinden bu yana Irak’ın Anbar vilayetinde gerçekleştirilen terör eylemleri ve güvenlik operasyonları sonucu çok sayıda Iraklı sivilin ve güvenlik görevlisinin hayatını kaybetmesinden, ülkede gerilimin tırmanmasından büyük üzüntü ve endişe duymaktadır. 

Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun, her türlü terörizme karşı mücadeleye tam destek vermekte, terörü hiçbir gerekçenin haklı kılamayacağına, terörün dini, mezhebi, milliyeti olmadığına inanmaktadır. Bu çerçevede, Irak’ta terör tehditine karşı yapılan mücadelede de ülkemiz kardeş Irak halkının yanında olmaya devam edecektir. 

Irak’ta terörle mücadele edilirken mezhepsel kutuplaşmaları derinleştirecek adımlardan kaçınılması, bu mücadelenin Irak halkının bir kesimine karşı gerçekleştirildiği şeklinde algılanabilecek tasarruflarda bulunulmamasına azami özen gösterilmesi ve bu mücadeleyi Irak halkının bir bütün olarak gerçekleştirmesini sağlayacak zeminin oluşturulması büyük önem taşımaktadır. 

Ülkemiz, Irak’ın içinden geçtiği bu hassas dönemde, başta Hükümet yetkilileri olmak üzere, Iraklı tüm siyasi, dini ve aşiret liderlerine, ülkede akan kanı durduracak, gerginliği azaltacak, güvenlik, huzur ve istikrarı tesis edecek adımları süratle atmaları çağrısında bulunmaktadır.