Dışişleri'nden Irak'daki Terör'e Kınama

Dışişleri'nden Irak'daki Terör'e Kınama

Dışişleri Bakanlığı, Irak'taki terör saldırılarını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada,"Geçtiğimiz haftasonu Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen bombalı saldırılarda en az 50 kişinin hayatını kaybettiği, ayrıca Diyala vilayetinde Irak Türkmen Cephesi (ITC) İl Başkanlığı'na bombalı saldırı düzenlendiği ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) merkez binasına art arda yapılan bombalı saldırılarda en az 18 kişinin yaşamını yitirdiği, sözkonusu saldırılar neticesinde çok sayıda Irak vatandaşının yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir" denildi.

Bu terör eylemlerinin şiddetle kınandığı vurgulanarak,"Sözkonusu saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve metanet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, son günlerde Musul ve Anbar vilayetlerinde Hükümet güçleriyle çatışmaya giren terör odaklarının saldırılarından ve bu gelişmeler sonucunda güvenlik durumunun kötüye gitmesinden endişe duyulduğu ifade edilerek, "Irak'ta barış ve istikrarın en kısa zamanda tesis edilmesini temenni ediyoruz. Türkiye, terörle mücadelesinde yakın komşusu Irak'ın yanında durmaya devam edecektir" denildi.

Kaynak: İHA