Dışişleri'nden Filistin'e Destek

Dışişleri'nden Filistin'e Destek

Dışişleri Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, Filistin halkının yanında olduğu vurgusu yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, "Türkiye, vazgeçilmez hakları ile bağımsız ve egemen devletini elde etme doğrultusundaki çabalarındaFilistin halkıyla dayanışmasını sürdürecektir" denildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Birleşmiş Milletler2014 Filistin Halkıyla Uluslar arası Dayanışma Yılı"nın Filistin halkına adil ve kalıcı bir barış, huzur ve refah getirmesinin dilendiği kaydedilerek, "Bu vesileyle Filistin halkının haklı davasına verdiğimiz güçlüdesteği bir kez daha vurguluyoruz" ifadesi kullanıldı. Açıklama şöyle devam etti:

"Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Yılı'nda 1967 öncesi sınırlarda başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla Filistin halkına yönelik tarihi haksızlığın ortadan kaldırılmasını temenni etmekteyiz. Bu bağlamda, iki devletli çözüme yönelik mevcut görüşme sürecinin sunduğu fırsat kullanılmalıve bu kez sonuca ulaşılmalıdır. Bölgede iki devletli barış vizyonunun hayatageçirilmesi için tarafların güçlü bir siyasi irade göstermelerinin zamanı gelmiştir.Türkiye, vazgeçilmez hakları ile bağımsız ve egemen devletini elde etmedoğrultusundaki çabalarında Filistin halkıyla dayanışmasını sürdürecektir."