Dış Politika'da Doğu Perinçek Etkisi

Dış Politika'da Doğu Perinçek Etkisi

Türkiye'nin dış siyasetinde büyük değişimler yaşanıyor.

 

Türkiye'nin dış siyasetinde büyük değişimler yaşanıyor. Siyonist işgal rejimiyle anlaşma imzalanmasının ardından, Erdoğan'ın Rusya'dan özür dilemesi ve Binali Yıldırım'ın "Erdoğan ve Putin görüşecek ve gerekirse tazminat ödenir" açıklamaları gündeme bomba gibi düşmüştü.
 
Peki Türkiye-Rusya ilişkilerindeki düzelme ne anlama geliyor ve bu süreçte neler yaşandı? 
 
Odatv'nin konuyla ilgili verdiği haberde, Doğu Perinçek ve Vatan Partisi'nin uçak krizi sonrası gerçekleştirdiği ziyaretlere ve iki ülke arasında düzenlenen gayrı resmi buluşmaların süreci nasıl etkilediğine dikkat çekildi. 
 
DIŞİŞLERİ’NDE BRİFİNG
 
Vatan Partisi’nden edinilen bilgilere göre; Aralık 2015’te Genel Başkan Yardımcısı, E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin başkanlığında bir heyet, önce Şam’ı, hemen ardından da Moskova’yı ziyaret etti. Heyette Pekin’in yanında Genel Başkan Yardımcıları E. Tümgeneral Beyazıt Karataş ve Yunus Soner ile partinin strateji merkezi USMER İstanbul başkanı, E. Tümamiral Soner Polat da yer aldı.
 
Suriye’de Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad tarafından kabul edilen heyet, Moskova’da ise Rusya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde ağırlandı. Doğrudan Kremlin’e bağlı olan stratejik araştırma merkezine Putin’in kurmayları önderlik ediyordu.
 
Vatan Partisi bu ziyaretler sonrası “TC Dışişleri Bakanlığı’na da brifingler verdiklerini” belirtti. Bahar aylarında ise Putin’in kurmayları, Vatan Partisi’nin davetlisi olarak Ankara’ya geldi.

PERİNÇEK: VATAN PARTİSİNİN SÜRECE KATKISI OLDU

Perinçek ise konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda Vatan Partisi’nin bu süreçte katkısı olduğunu belirtti ve Rus temsilcilerinin Ankara’ya geldiğinde Erdoğan çevresiyle görüşmesinde partisinin aracı olduğunu açıkladı. “Erdoğan çevresi sizinle de görüştü mü” şeklindeki soruya ise Perinçek, “Onlar da heyetler halinde partiden arkadaşlarımızla görüştü” cevabını verdi. 
 
Odatv'de ayrıca Perinçek'in “Davutoğlu’nun Türkiye’nin Rusya-İran-Suriye ile barışmasını baltalamaya çalıştığını” iddia ettiği de aktarıldı. 

BU, SURİYE İLE DE BARIŞ DEMEKTİR
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’e yazdığı mektupta “bölgedeki krizle ilgili olarak ve terörle mücadele alanında Türkiye'nin Rusya ile birlikte hareket etmeye hazır olduğunu” söylediğini hatırlatan Doğu Perinçek, “Bu, hendeklere gömülen PKK’yı Suriye’nin kuzeyinde de bitirecek süreçtir. Bölgedeki ABD-İsrail koridorunu sona erdirmektir” dedi.  
 
“Peki, sizce devamı gelecek mi? Suriye ile ilişkilerde de düzelme bekliyor musunuz” şeklindeki soruya ise Perinçek, “Kesinlikle. Bu, Suriye ile de barış demektir” diye yanıt verdi.