"Diriliş Parolası Gazze”

"Diriliş Parolası Gazze”

İstanbul İhya Der Başkanı, Harun Budaklar'ın "Diriliş Parolası Gazze” adlı kitabı

Gazze Hakkında Herşey

Bu makalemizde tanıtacağımız kitap, Cihan Yayınları tarafından basılan “Diriliş Parolası Gazze” isimli eserdir. Kitabımızın yazarı, İstanbul İhya Der Başkanı, Harun Budaklar.  Yazımın girişinde kısaca biraz kitabın müellifi olan Yazar Harun Budaklar’dan söz etmek istiyorum. Kendisi tam bir Gazze aşığı… Bir Gazze sevdalısı… Yüreği Gazze için çarpar… O kendini her zaman Gazze’li olarak tanıtır… Hayalidir Gazze’de yaşamak… Kitabın önsözünde şöyle söylüyor: “Yaz Gazze’de yaşayacağım ya da Gazze’li gibi yaşayacağım” Yazarımız işte bu eserinde, sevdası olan Gazze’yi yazıya dökmüş… Kişi sevdasını yazıya döktüğünde muhteşem bir eser çıkar ortaya! Muhteşem bir kitap, aynı zamanda muhteşem bir direnişin fitilini ateşleyebilir!

Gazze Özgürlüktür

Gazze, İslam Ümmetinin onurudur. Her bir Gazze’li Mescid-i Aska’nın bekası için hayatlarından vaz geçmiştir. Biz inanıyoruz ki: “Davası olanın destekçisi Allah’tır” Gazze’nin davası İslam’dır, dolayısıyla onların en büyük destekçisi Allah’tır. Gazze özgür olduğunda bütün Filistin özgür olacaktır.  Filistin özgür olduğunda İslam Coğrafyası özgür olacaktır!

Gazze Direnişin Mektebi

Gazze bizi ihya etti,

Gazze bize yardım etti,

Gazze bize ağlamayı ve ağlamamayı öğretti,

Gazze bize direnmeyi öğretti,

Gazze bize kardeşliği gösterdi,

Gazze bize sevmeyi, sevilmeyi, sevdirmeyi öğretti,

Gazze, bize acıyı yüreğinde yaşayıp his etmeyi öğretti,

Kısaca: Gazze bize direnmeyi dik durmayı öğretti!

Türkiye Penceresinden Gazze

Türkiye’de Gazze meselesiyle ilgili tavırlar ve yaklaşımlar çoğu zaman bilgi temelinden yoksun kalmaktadır.  Bu yüzden ret ve kabullerde bazen sadece bilgi dayanağından yoksun bir muhakeme yapılmakta bazen de tamamen sloganik tavırlar ortaya konmaktadır. İşte “Diriliş Parolası Gazze” isimli eser, bu sloganik cümleleri yıkmakta. Bunun yerine, Gazze ile ilgili sahih doğru bilgileri zihnimize inşa etmektedir. Şunu unutmayalım ki, insan bilmediğinin düşmanı, bildiğinin de dostudur.  O halde en azından, Türkiye’den Filistin’i Gazze’yi okurken sağlam kaynaklardan okumalıyız.

Sonuç

Yazarımız Harun Budaklar, gerek Gazze, gerek başka Ortadoğu Ülkelerine yaptığı gezileri en güzel şekilde gözlemlemiştir. “Diriliş Parolası Gazze” isimli eser, Gazze ile ilgili birçok konuyu içinde barındırmaktadır. Gazze’nin tarihi, Gazze’nin haritası, Gazze’nin ulaşımı, İsrail hapishaneleri gibi birçok konu mevcut. Ayrıca eser fotoğraflarla desteklenmiştir. Kısacası bu çalışma, Gazze hakkında ki, haksız ve yanlış algılamaları tashih etmek en ağır haksızlıklara ve katliamlara uğrayan Gazze halkına karşı gerekli ilgiyi oluşturmak ve bir nebzede olsa Gazze bilincin vermeye gayret ediyor. Gazze meselesi ne kadar iyi anlaşılırsa ve anlatılırsa bilinçlenme o derece yüksek olacak dolayısıyla çözüme biraz daha yaklaşmış olacağız.

“Diriliş Parolası Gazze” isimli kitap, 198 sayfadan oluşmaktadır. Bu önemli eseri okurken,  Gazze ile ilgili ezberlerimizin bozulacağına inanıyorum.

Kitap hakkında detaylı bilgi için: Cihan Yayınları (0212) 446 08 88 www.cihanyay.com