Direniş'ten Arefe'de Mescid-i Aksa Çağrısı

Direniş'ten Arefe'de Mescid-i Aksa Çağrısı

İslami Hareket’ten “Arefe günü Mescidi Aksa’nın avlusunu doldurun” çağrısı

İsrail’in işgali altındaki mukaddes Kudüs kentinde faaliyet gösteren İslami Hareket, Arefe günü Siyonist işgal güçleri ile fanatik Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşı korumak için Mescidi Aksa’nın içini ve avlusunu doldurma çağrısı yaptı.

Siyonist işgalciler, sürekli olarak Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlar tertip ediyor. Ayrıca Mescidi Aksa'da yaşananlar, Kudüs kentini Yahudileştirme çalışmalarının küçük bir parçası olarak değerlendiriliyor.

İşgal altındaki topraklarda muhtelif baskılara maruz kalan Filistin halkı başta olmak üzere Aksa’yı ziyaret etme imkanı olan tüm Müslümanlara seslenen İslami Hareket, Arefe günü sabahın ilk ışıklarından itibaren güneşin batmasına kadar Mescidi Aksa’da bulunmaya, burada iftar açmaya ve dini ibadetler yapmaya davet etti.

Hareketin genel merkezi tarafından yapılan açıklamada, Aksa’ya sahip çıkmanın, Allah ve peygamberiyle ahitleşen Müslümanlar için dini bir sorumluluk olduğu hatırlatılarak, “Kudüs’ümüze, Aksa’mıza destek vererek, mukaddes mekânları ziyaret ederek sözünüzü yerini getirin.” ifadelerine yer verildi. 

Müslümanların ilk kıblesi olan Aksa’nın yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Aksa’nın sadece Filistinlilerin değil bilakis Allah’a iman eden bütün Müminlerin davası olduğunun altı çizildi.

Diğer taraftan Filistin Uluslararası Kudüs Vakfı ve Filistin Parlamentosu Kudüs ve Mescidi Aksa Komitesi Başkanı Ahmed Ebu Halebiyye, işgal altındaki Filistin topraklarında varlık mücadelesi sürdüren Filistinliler başta olmak üzere imkânı olan herkesi Arefe gününden itibaren bayramın son gününe kadar Mescidi Aksa’yı ziyaret etmeye davet etti.

Ebu Halebiyye, işgalci siyonistlerin işgal altındaki ilk kıblemiz Mescidi Aksa’ya yönelik baskınlarını artırdığına dikkat çekerek, önümüzdeki idrak edilecek bayram günlerinde Mescidi Aksa’nın yalnız bırakılmaması çağrısında bulundu.

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, İsrail tarafından 30 Temmuz Perşembe günü Kurban Bayramı arifesinde Mescidii Aksa'ya baskın yapılması çağrılarının tehlikesine karşı uyarıda bulunmuştu.

Yahudi yerleşimciler ve radikallerin Perşembe günü Mescidi Aksa'ya baskın çağrısı yaptığını kaydeden Hüseyin, bunun tüm dünyadaki Müslümanların inancına yönelik tehlikeli çağrılar olduğunu ifade etmişti.

fiem