"Direnişin Silahı Pazarlık Konusu Edilemez"

"Direnişin Silahı Pazarlık Konusu Edilemez"

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistin direnişinin elindeki silahının pazarlık konusu edilemeyeceğini söyledi.

Hamas'ın internet sitesinde yer alan habere göre, Heniyye, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak adlandırdığı sözde barış planının, "İsrail'in bakış açısını yansıttığını" ve "Filistin halkının temel haklarının tasfiyesi" olduğunu belirtti.
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı
 
Sözde planın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Trump'ı gelecek seçimleri kaybetmekten kurtarma amacı taşıdığını vurgulayan Heniyye, anlaşmaya onay verenlerin ağır bir bedel ödeyeceğini, İsrail'in Filistinlileri hezimete uğratmaya gücünün yetmeyeceğini ve İsrail'in kimse için sığınılacak merci olmadığını kaydetti.
 
Hamas: Direnişin elindeki silah meşrudur
 
"Filistin direnişinin silahı, herhangi bir plan ya da çözümde pazarlık konusu edilemez." ifadesini kullanan Heniyye, tüm vatan topraklarını kurtarmak için Batı Şeria ve Kudüs'ü de içine alacak şekilde güç oluşturma stratejisine devam edeceklerine dikkati çekti.
 
Söz konusu planın çatışmayı sonlandırmak yerine yeni bir dönemi başlattığını ifade eden Heniyye, Hamas'ın Filistin halkının yaşadığı tarihi zulmü sonlandırmayı arzuladığını kaydetti.
 
Gazze'nin tamamen silahsızlandırılması mevzusu, ABD Başkanı Trump'ın İsrail Başkanı Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta açıkladığı tek taraflı barış planındaki maddeler arasında yer alıyor. Netanyahu da barış planının açıklandığı toplantıdaki konuşmasında bu meselenin altını çizmişti.