Direnişin Sembol İsmi Cüneydi İstanbul'da

Direnişin Sembol İsmi Cüneydi İstanbul'da

İsrail askerleri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürken çekilen fotoğrafıyla Kudüs direnişinin son sembol ismi olan Fevzi el-Cüneydi Türkiye'ye geldi.


İsrail askerleri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürken çekilen fotoğrafıyla Kudüs direnişinin son sembol ismi olan Fevzi el-Cüneydi Türkiye'ye geldi.


İsrail askerleri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürken çekilen fotoğrafıyla Kudüs direnişinin son sembol ismi olan Fevzi el-Cüneydi, dünyaya sembol olan fotoğrafı hakkında, "Fotoğrafı gördüğümde gururlandım. Ben korkmuyorum fotoğrafta, İsrail korkuyor benden" ifadelerinde bulundu.


Filistin'de ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının ardından çıkan olaylarda direnişin sembolü olan Fevzi el-Cüneydi, İstanbul Esenler'e geldi.


Esenler Belediyesi'nin düzenlediği 3 günlük etkinliğe katılmak üzere Ürdün'ün başkenti Amman'dan tarifeli uçakla İstanbul'a gelen 16 yaşındaki Cüneydi ile babası Muhammed el-Cüneydi'yi Atatürk Havalimanı'nda belediye yetkilileri karşıladı


Cüneydi ilk olarak Sultan II. Abdülhamid Han'ın Çemberlitaş'taki kabrini ziyaret etti ve padişahlığı döneminde Filistin'in bir karış toprağını düşmana vermeyen Sultan II. Abdülhamid'e dualar etti. Cüneydi, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile birlikte burada düzenlediği toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Filistinli Cüneydi'nin, Filistin'in, Mescid-i Aksa'nın ve hatta tüm İslâm ümmetinin onurunu korumaya çalıştığı ve İsrail askerine meydan okuduğunu dile getiren Göksu şu şekilde konuştu:


"Bir ay önce Filistin için meydan okuduğu esnada bu kardeşimiz ve O'nun gibi O yollara düşen Filistinli çocuklar, gençler, kadınlar, dünyaya sembol bir görüntü ortaya koydular. 23 tane korkak İsrail askerinin ortasında gözleri kapatılmış ve alnını asla yere dikmeyen, onurlu bir şekilde o askerlere karşı direnen, henüz 16 yaşındaki bir delikanlı görüntüsünü dünya bir taraftan gıptayla, bir taraftan acıyla, bir taraftan da dünyanın tarihi sürecine çok önemli bir imza olarak atıldı. Bu evladımız o görüntüyle dünyaya şunu söyledi, 'Filistin, Filistinliler'indir. Kudüs Filistin'indir ve Kudüs Filistin'inin olarak kalacaktır. Bedenimiz hiçbir zaman geçit vermeyecektir' dedi. Biz de, bu direnişin en önemli sembolü haline gelen Fevzi el-Cüneydi'yi o toprakların emanetçileri olan bu toprakların çocuklarıyla buluşturalım ve Kudüs için gençler bir araya gelsin istedik ve davet ettik. Davetimize icabet ettikleri için çok teşekkür ediyorum."


FOTOĞRAFTA BEN DEĞİL İSRAİL BENDEN KORKUYOR


Çekilen fotoğrafın hikayesini anlatan Cüneydi, "Ben bu fotoğrafımı İsrail beni bıraktıktan sonra görebildim. Beni tutukladıklarında hapse götürdüler ve ben hiç bir şey göremedim. Bir televizyon vardı. Sadece İsrail'i gösteren televizyondu. Ben hapishaneden çıkınca mutlu oldum, fotoğrafı gördüğümde gururlandım. Ben korkmuyorum fotoğrafta, İsrail korkuyor benden. Bunun ispatı ise, 1 asker değil 23 asker var o fotoğrafta. İsrail beni vahşi bir şekilde tutukladı. İsrail askeri ben, tutuklarken silahlarıyla vurdu ve omzumu kırdı. Silahlarla kırıldı omzum ve hapishanede 22 gün kaldım. Mahkemem 14 Şubat'a kadar ertelendi" şeklinde konuştu.