Direnişçi Gençlerden Sİyonistlere Molotoflu Eylem

Direnişçi Gençlerden Sİyonistlere Molotoflu Eylem

Cenin kentinin güneyinde Filistinli Gençler Yahudi Yerleşimcilerin Araçlarına Taş ve Molotof Attı


Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Cenin kentinin güneyinde kurulu Mevo Dotan Yahudi Yerleşkesi yakınlarında Filistinli gençlerin dün gece Yahudi yerleşimcilerin araçlarına taş ve molotof kokteyli attığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Filistinli gençler Ya’bed beldesi ve Mevo Dotan Yahudi Yerleşkesi’ni birbirine bağlayan yolda seyreden Yahudi yerleşimcilere ait araçlara yerleşke girişi yakınlarında taş ve molotof kokteyli attı.

Saldırının ardından işgal güçlerinin bölgede operasyon başlattığı, Es-Sehl Caddesi’nde, Ya’bed beldesi girişi yakınlarında ve bölgedeki zeytinliklerde arama yaptığı ifade edildi.

Filistinli gençler direniş eylemleri kapsamında İsraillilere ait otobüslere ve Yahudi yerleşimcilerin araçlarına Filistin beldelerinden geçerken taş ve molotof kokteyli atıyor.

İşgal rejimi taş ve molotof kokteyli atan Filistinlilere verilecek cezaları ağırlaştırmasına rağmen Filistinli gençler işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin araçlarını taşlamayı sürdürüyor.

 

fiem