Direniş Kültürü Aşılayan Yap-Boz Oyunu

Direniş Kültürü Aşılayan Yap-Boz Oyunu

Mülteci İşleri Dairesi Başkanı Isam Advan, "Filistin'i Özgürlüğe Kavuştur" yap-boz oyununu tanıttı.

Filistin haritası ve tam ortasında Kudüs kenti, kenarlarında ırkçı ayrım duvarının yıkıntıları, semalarında dalgalanan Filistin bayrağı ve Filistin'i özgürlüğe kavuşturmanın herkesin sorumluluğu olduğuna işaret anlamında yanıbaşında dalgalanan yabancı ülke bayrakları...

"Filistin'i Özgürlüğe Kavuştur" oyununun taşıdığı bu stratejik düşünce Kudüs'ün işgalden kurtarılacağı günü özlemle bekleyen direnişçi çocuk anlayışını güçlendirmeyi hedefliyor.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Mülteci İşleri Dairesi Başkanı Dr. Isam Advan, "Filistin'i Özgürlüğe Kavuştur" yap-boz oyunu hakkında Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine verdiği bilgide, çocukların dünyasına girerek onların Filistin'e bağlılıklarını güçlendirme ihtiyacı duyduklarını ifade etti.

Çocuklara erken yaşlarda Filistin'in mutlaka özgürlüğüne kavuşması gerektiği düşüncesinin aşılanması gerektiğine dikkat çeken Advan, bu nedenle bir dizi oyun hazırlamaya karar verdiklerini ve bu oyunlardan birinin de 5 ila 10 yaş arası çocuklara uygun zeka oyunlarından sayılan yap-boz oyunu olduğunu söyledi.

İşgal altında bulundukları için Filistinli çocukların yaşlarından daha büyük düşüncelerle yaşadıklarını, mültecilerin yurtlarına dönüş hakkını ve Filistin'in özgürlüğe kavuşturulmasını düşündüklerini ifade etti.

FİEM