Direniş Komiteleri: Tehditler Balondan İbaret

Direniş Komiteleri: Tehditler Balondan İbaret

Direniş Komiteleri Filistin'deki bölünmüşlük haline acilen son verilmesinin zaruri olduğunu belirtti

Filistin Direniş Komiteleri, İsrail İstihbarat ve Stratejik İşler Bakanı Yuval Steinitz'in Gazze Şeridi'ne kara operasyonu düzenleme tehdidinin balon olduğunu ve kamuoyu önünde güç gösterisinden başka bir şey olmadığını söyledi.

İsrailli bakan, 1948'de işgal edilen Filistin topraklarındaki hedeflere füze atılmasına devam edilmesi halinde Gazze Şeridi'ne kara operasyonu tehdidinde bulunarak, bölgeye düzenlenecek olası bir kara operasyonunun Gazze'de yeniden Filistin Yönetimi'nin kontrolü ele geçirmesiyle son bulacağını iddia etti.

Direniş Komiteleri, dün (2 Şubat Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamada, Steinitz'in sözlerinin Filistin iç işlerine müdahale olduğu ve İsrailli bakanın Filistin'deki bölünmüşlük halini fırsat bilerek Filistin halkının arasına fitne sokmaya çalıştığı ifade edildi.

"Gazze Şeridi Filistin'in ayrılmaz bir parçasıdır ve Filistin halkının istisnasız tüm gruplarını barındırmaktadır" diyen Direniş Komiteleri, Steinitz'in açıklamalarının direniş ve cihat yolunun işgalciyle mücadelede etkili tek yol olduğunu gösterdiğini söyledi.

Direniş Komiteleri, Filistin'deki bölünmüşlük haline bir an önce son verilmesinin zaruri hale geldiğine dikkat çekti.