"Direniş Esirleri Zindanlardan Çıkaracak Takas Kartına Sahip"

"Direniş Esirleri Zindanlardan Çıkaracak Takas Kartına Sahip"

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)'ın Siyasi Birim üyelerinden Usame Hamdan, giriş kapılarının kapatılmasına, baskıların, abluka ve ambargonun devam etmesine rağmen...

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)'ın Siyasi Birim üyelerinden Usame Hamdan, giriş kapılarının kapatılmasına, baskıların, abluka ve ambargonun devam etmesine rağmen Filistin direnişinin sürdüğünü vurgulayarak Ürdün Irmağı'ndan Akdeniz'e kadar bütün Filistin özgürlüğüne kavuşturulmadığı sürece Filistin için adaletin yerini bulmuş olmayacağını vurguladı.
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen Filistin İçin Adalet isimli sempozyumda konuşan Usame Hamdan yakın zamanda esirlerin değişimi için bir anlaşmanın gerçekleşmesinin mümkün olduğu müjdesini verdi. Hamdan bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Direniş devam etmektedir ve bizim esirlere vaadimiz sadece onların hapishane şartlarının iyileştirilmesi değildir. İşgal zindanlarındaki binlerce esirin özgürlüğüne kavuşmasına imkân verecek bir takas anlaşması beklentisi içinde olduğumuzu belirtelim."
Hamas'ın siyasi liderlerinden olan Usame Hamdan, direnişçilerin esirlere olan vaatlerini yerine getirmek için mücadele etmeye devam ettiklerini bu konudaki sözlerine bağlı kalacaklarını vurgulayarak; "Bu gerçekleşecektir çünkü bizim elimizde takasın gerçekleşmesi için gerekli araç mevcuttur" dedi.
Hamdan konuşmasının devamında; "Bir diğer sözümüz de anlaşmalarla geri alınamayacak, ancak kuvvet yoluyla geri alınabilecek olan Kudüs'le ilgilidir" dedi.