Direniş; Açlık Grevi Eylemi

Direniş; Açlık Grevi Eylemi

Filistinli esirlerin işgal rejimi zindanlarında başlattığı Onur-2 Açlık Grevi Eylemine Katılan Esir Sayısı 400’e Ulaştı... İşgal rejimine ait 23 cezaevinde 46’sı kadın ve 250’si çocuk yaklaşık 5700 esir bulunuyor...

İşgal rejimine ait En-Nakab, Rimon, Nefha, Eşel, Ofer, Celbu’ ve Mecdu cezaevlerinde Filistin esir hareketi liderlerinin başlattığı açlık grevi eylemine katılan esir sayısının 400’e ulaştığı belirtildi.

Filistinli Esir Kulübü, işgal rejimi cezaevleri idaresiyle dolaylı müzakerelerin devam ettiğini ve esirlerin taleplerinin kabul edilmesi için Mısır’ın çaba sarf ettiğini açıkladı.

İşgal rejimi cezaevleri idaresinin Filistinli esirlerin taleplerini reddetmesi ve umumi telefonların kullanımına ağır şartlar getirmesi üzerine esirler Pazartesi akşamı toplu açlık grevi eylemi başlattı.

Filistinli esir hareketinin eylem planına göre 11 Nisan ve 13 Nisan’da yeni esirlerin açlık grevine katılacağı, Filistinli Esir Günü’ne denk gelen 17 Nisan’da eyleme katılanların sayısının zirveye çıkacağı belirtildi.

Filistinli Esir Kulübü, esirlerin taleplerinin başında sinyal kesici cihazların sökülmesi, cezaevlerinin bölümlerine umumi telefonlar yerleştirilmesi, yüzlerce esire verilen ziyaret yasaklarının kaldırılması ve cezaevleri idaresinin 2014’ten beri uyguladığı toplu yaptırımların iptal edilmesinin geldiğini açıkladı.

Filistinli esir hareketi daha önce de taleplerini dile getirmek için işgal rejimi zindanlarında toplu açlık grevi eylemleri gerçekleştirmişti.

İşgal rejimine ait 23 cezaevinde 46’sı kadın ve 250’si çocuk yaklaşık 5700 esir bulunuyor.

Filistinli direniş grupları, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerden tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu belirterek, işgalcileri eli tetikte bekleyen direniş gruplarının sabrını sınamaya kalkışmaması yönünde uyardı.

Filistinli gruplar bugün (10 Nisan Çarşamba) konuyla ilgili yayınladıkları ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, direnişin esirlere uzanan eli keseceğini belirtti ve arabuluculardan işgal rejimine baskı yapmalarını istedi.

Filistinlileri yaşadıkları bölgelerde esirlere destek faaliyetleri düzenlemeye davet eden gruplar, özellikle Batı Yaka ve Kudüs’te işgal güçleriyle çatışmaların tırmandırılması çağrısında bulundu.

İnsan hakları örgütlerine seslenen Filistinli gruplar, işgal zindanlarında tutulan esirlere destek için geniş çaplı bir kampanya başlatılmasını ve işgal güçlerinin esirlere yönelik ihlallerinin deşifre edilmesini istedi.

Filistinli gruplar ayrıca Filistin dışında yaşayan Filistinlileri, Arap ve İslam ülkeleri vatandaşlarını bulundukları ülkelerde ABD ve işgal rejimi elçilikleri önünde gösteri yapmaya davet etti.

Direniş grupları, Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne de çağrıda bulunarak, esirlerin sıkıntılarını görmezden gelmeyi bırakmasını, işgal güçleriyle güvenlik koordinasyonuna son vermesini ve Batı Yaka’da direnişin elini serbest bırakmasını istedi.

Bildiride ayrıca, Filistinli grupların esirlerin verdiği mücadeleyi yakından takip etmeyi sürdüreceği ve esirlere desteğinin devam edeceği kaydedildi.

 

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale, Filistin direnişinin Gazze Şeridi’ne uygulanan abluka konusundaki şartlarını belirlediğini ve Filistinli esirleri her türlü yolla koruma görevine bağlı olduğunu söyledi.

En-Nehhale, “Sadıkların Yolu” kitabının tanıtım töreninde yayınlanan konuşmasında, direnişin mücadelesini bazen silahla ve bazen de dolaylı müzakerelerle yürüttüğünü ifade etti.

Filistin direnişinin ne pahasına olursa olsun esirleri korumaya devam edeceğini kaydeden En-Nehhale, işgal rejimi zindanlarında açlık grevi eylemine başlayan esirleri selamladı.

En-Nehhale, zor şartlara rağmen Gazze Şeridi’nde mücadeleyi yürüten direnişin işgale karşı koyma gücü olduğunu ispat ettiğini belirtti.

Kudüs Müfrezeleri ve İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenleyeceği olası bir saldırıya karşı koymaya hazır olduklarını bildiren En-Nehhale, işgalcilerin tehditlerini dikkate aldıklarını ifade etti.

En-Nehhale, Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin hedefine ulaşıncaya kadar devam edeceğini ve Filistin’in işgalin önünde eğilmeyen sancak olarak kalacağını söyledi.

Filistinlileri işgal rejiminin planlarına karşı koymak için birlik ve bütünlüğe davet eden En-Nehhale, işgalciler hakkında iyimser olanların bir an evvel kuruntudan kurtulmaları gerektiğini kaydetti.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, Kudüs’ün işgal rejiminin başkenti ilan edilmesi ve Golan Tepeleri üzerinde İsrail’in egemenliğinin tanınmasıyla Yüzyılın Anlaşması’nın büyük bölümünün tamamlandığını bildirdi.

 

fiem