Diplomasi Başarısız Olursa Başka Seçenekler Var

Diplomasi Başarısız Olursa Başka Seçenekler Var

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İran ile yürütülen nükleer müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, İran'la yürütülen nükleer müzakerelerde diplomasinin başarısız olması durumunda "başka seçenekleri olduğunu" söyledi.

"Geleceğin Mısır'ı" başlıklı iktisat kongresi münasebetiyle Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde bulunan Kerry, düzenlediği basın toplantısında, "5+1 grubu" ile İran arasında yürütülen nükleer müzakerelerde "bazı ilerlemelerin kaydedildiğini" ancak hala bazı boşlukların olduğunu belirtti.

İran'ın nükleer programı konusunda ön anlaşmaya varılması için son tarihin mart ayının sonu olduğunu hatırlatan Kerry, o zamana kadar anlaşmaya varılıp varılamayacağına dair bilgi veremeyeceğini ifade ederek, "Diplomasi başarısız olursa başka seçeneklerimiz var" dedi.

İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi ABD, Rusya, Fransa, İngiltere ve Çin ile Almanya'dan oluşan 5+1 ülkeleri arasındaki müzakerelerin bir sonraki turunun 15-20 Mart tarihleri arasında düzenleneceği belirtilmişti. Nükleer görüşmelerde daha önce nihai anlaşmaya varılamamış, müzakereler 1 Temmuz 2015'e kadar uzatılmıştı. Taraflar, mart ayının sonuna kadar ön anlaşma niteliğindeki bir çerçeve anlaşma yapmayı hedefliyor.

AA