DİNLEMELERLE ELDE EDİLEN BİLGİLER NERELERDE KULLANILDI?

DİNLEMELERLE ELDE EDİLEN BİLGİLER NERELERDE KULLANILDI?

Tevhidhaber "Tevhid,selam terör örgütü" iddiasıyla 7 bin kişinin dinlenmesine tepkiler dinmiyor...

Star Gazetesi'nin ortaya çıkardığı Türkiye'yi sarsan tarihin en büyük telekulak skandalında 7 bin kişinin dinlenmesine tepkiler dinmiyor. 

Sosyal medyada da gün boyu en çok konuşulan konu olan dinleme skandalına AK Partili vekil Mehmet Metiner sert tepki gösterdi. 

Metiner 24 TV'den Nagehan Akbulut'a şöyle konuştu: 

Çarpanlarıyla beraber Türkiye'nin kahir ekseriyeti dinlendi diyebiliriz. 

Bu benim bildiğim birşeydi. Dinlendiğimi varsayıyordum, halen de dinlendiğimi varsayıyorum. O listede adımın olmaması dinlenmediğim anlamına gelmiyor. 

İnsan kendi ülkesi adına üzülüyor. Bir ihanet duygusu yaşıyorsunuz. Emanete ihanet eden insanlarla uzun yıllar nasıl yol arkadaşlığı yaptığınızı düşünüyorsunuz. 

BİRBİRİMİZİN YÜZÜNE NASIL BAKACAĞIZ

Ben de onlardan bir çoğunu ailecek tanıyorum. Birbirimizin yüzüne nasıl bakacağız? Ailecek tanıştığımız insanlar meğer bizleri dinlemişler. 

Başbakan sana güvenmiş, o makamları emanet etmiş. İstanbul'da, Ankara'da başka yerlerde emniyet istihbaratını sana emanet etmişiz. Sen bu emanete ihanet etmişsin. Nasıl dindarlıktan bahsedebilirsiniz? Başbakan'a ihanet etmişsin, ülkene ihanet etmişsin. 

Cumhurbaşkanı'nı, Başbakan'ı dinliyorsun. Sayın Başbakanımızın dediği gibi tehdit ve şantaj üzerinden kendine bir iktidar alanı açmak, ve hiçbir zaman seçime gitmeden, emek harcamadan iktidar olmak. Kasetler üzerinden siyaseti dizayn etmek, ülkeyi yönetmek. 

BİZ ÇALIŞALIM ÇABALAYALIM, ONLAR BULUNDUKLARI YERDEN POLİTİKA BELİRLESİNLER!

Biz gece gündüz demeden çalışalım çabalayalım, onlar da bulundukları yerden ülkeyi yönetsinler. Politikalar belirlesinler. Başbakanımız zaten "kasetler üzerinden siyasetin dizayn edilmesine müsade etmeyiz" derken aslında demek istediği bu. 

NE KADAR NAMERTÇE, NE KADAR ALÇAKÇA BİR ŞEY 

Ne kadar alçakça, ne kadar namertçe bir şey. İnsan o kadar üzülüyor ki. Beraber yol arkadaşlığı yaptığınız, güvenip bir yerlere getirdiğiniz insanlar sizi arkadan hançerliyorlar. Ve Türkiye'ye kötülük yapıyorlar.

O kadar çok sayıda insan dinlemişler ki. Çapraz dinlemeler. Neden biliyor musun? Her birisinin açıklarını yakalamak, yarın öbür gün bir şey olduğunda önüne koymak, şantaj yapmak. 

BAZI YAZARLAR DİYETLERİNİ ÖDEMEYE BAŞLADILAR

Veya zaten bir kısım yazarlar diyetlerini ödemeye başladılar . Niye bu kadar suskun kalıyorlar? Suskun kalmayan yazarlar da niye bu kadar çok paralel yapının kalemşörlüğünü yapıyorlar? 

BU PARALEL MUHABBET NEREDEN GELİYOR?

Hürriyet Gazetesi'nin bütün yazarları. Taha Akyol'undan, Ahmet Hakan Coşkun'una, Ertuğrul Özkök'üne kadar...

Bu paralel muhabbet nereden geliyor Allah aşkına? Diyetlerini ödüyorlar. Önlerine kaset konulmuş olabilir. Bu yasa dışı dinlemelerin bir amacı da bu zaten. 

Yarın öbür gün karşısında dikilebilecek toplumun her kesiminden insanları kendi emellerinize alet edeceksiniz. Ya susturacaksınız, ya da kendi çıkarlarınıza kullanacaksınız. 

Bu kadar çok insanın birden bire Fethullah Gülen'i demokrasi havarisi gibi alkışlaması sizce tesadüf olabilir mi? 

DİNLEMELERLE ELDE EDİLEN BİLGİLER NERELERDE KULLANILDI?

Peki bu dinlemelerle elde edilen bilgiler nerede kullanıldı? Turgay Ciner'in sözlerini, Aydın Doğan'ın yapıp ettiklerini bir tesadüfle açıklayabilir misiniz? Kendisine ne tür şantajlar yapıldığını bilmiyorum. Bir büyük iş adamı gönül ilişkisi içine bu kadar girmez. 

"Benim gazetemde, yayın organlarımda asla senin hakkında bir tek olumsuz habere yer vermem" demek gazetecilik değil ki. Bir büyük işadamı bunun niye söyler? 

BU NASIL BİR AHLAKSIZLIKTIR? BU KORKAKLIKTIR!

AK Parti'ye de bunu yapabileceklerini sandılar. Başbakanımızın evine, ofisine böcek yerleştirdiler. Mahrem konuşmalarını dinlediler. Eşiyle, kızlarıyla, çocuklarını yapmış olduğu konuşmaları dinlediler. 

Bu nasıl bir ahlaksızlıktır? Bu bir cesaret değil. Bu korkaklığın daniskasıdır. Korkaklıklarını örtbas etmeye çalışmalarının adıdır bu. Bu paralel yapı cesur olsa böyle bir yönteme başvurmaz. Cesur insanlar namert yöntemlere başvurmazlar. 

HİÇ Mİ HAYSİYETİNİZ, HİÇ Mİ VEFA DUYGUNUZ YOK?

Başbakan size güvenmiş, o görevleri emanet etmiş. Hiç mi haysiyetiniz yok, hiç mi onurunuz yok, hiç mi vefa duygunuz yok? 

Size emanet edilen o görevleri suistimal etmişsiniz, hem de Sayın Başbakan'a ihanet etmişsiniz, bütün çevresini dinleme altına almışsınız. 

METİNER'İN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ:



***