Dinleme Skandalının Bazı Ayrıntıları

Dinleme Skandalının Bazı Ayrıntıları

20 bin kişinin dinlenme olayının perde arkasına ulaşıldı...

Ergenekon ve Balyoz operasyonlarının en önemli mimarlarından İstanbul İstihbarat Şubesi eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer koordinatörlüğünde, TMK savcısı Adem Özcan'ın da 'Dini Örgütler' soruşturması kisvesi altında mahkemelerden aldığı izinlerle 20 binden fazla kişiyi dinlediği ve izlediği ortaya çıktı. Bütün islami gruplara ait dinlemelere dair yüzlerce klasör bulunuyor. İlk etapta 7 bin olarak bilinen dinleme listesinin 20 bine yakın olduğu kaydediliyor. SON.TV'den Ömer Adıyaman, gündeme bomba gibi düşen dinleme olaylarının perde arkasına ulaştı.

ALİ FUAT YILMAZER KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE

Ergenekon ve Balyoz operasyonlarının en önemli mimarlarından İstanbul İstihbarat Şubesi eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer koordinatörlüğünde, Ocak 2012 tarihinde 'Dini Örgütler' soruşturması adı altında operasyonu başlattı. Süreç içerisinde yaklaşık 20 bin kişi dinlenme ve izlenmeye alındı.

TMK SAVCISI SORUŞTURMAYI YÜRÜTTÜ

Operasyonun ilk aşaması olarak 'Dini Örgütler Soruşturması' adı altında Ocak 2012 yılında UYAP'a yüklendi. Belirli bir süreden sonra soruşturmanın Uluslararası boyut kazanması için 'Kudüs Tugayları soruşturması' olarak UYAP'ta değiştirildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, İRAN ESKİ CUMHURBAŞKANI VE HASAN NASRALLAH SORUŞTURMAYA DAHİL EDİLDİ

Yürütülen soruşturmaya İran Eski Cumhurbaşkanı Ahmed-i Nejat, Lübnan Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'da dahil edildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yakın çevresi de soruşturma kapsamında dinlenip izlendi.

İHH HEDEFE KONULDU

Soruşturmanın diğer bir boyutunda ise İHH yer alıyor. Devam eden soruşturmada İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve İHH'ya bağlı birçok çalışan teknik ve fiziki takibe alındı. Soruşturma kapsamında İHH'nın hem El Kaide'ye hem de Lübnan Hizbullah'ına destek veren örgüt olarak soruşturma dosyasına eklendi.

HATAY'DAKİ EL KAİDE OPERASYONU VE MİT TIRLARI OPERASYONU BU DOSYA İLE BAĞLANTILI

Yine SON.TV'nin elde ettiği bilgilere göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü iken Van'a atanan Van Terörle Mücadele Şube (TEM) Müdürü Serdar Bayraktutan'ın Van'a ataması da bu dosya ile bağlantılı olduğu iddia edildi. Van merkezli El Kaide'ye yönelik operasyon kapsamında İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Kilis'teki şubesine yapılan baskını da yöneten Van Terörle Mücadele Şube (TEM) Müdürü Serdar Bayraktutan'ın İstanbul TEM Şube Müdürü iken MİT'in haber alma elemanını deşifre ettiği ortaya çıkmıştı. Bu dosya kapsamında Paralel Yapı tarafından Van'a tayin edilen Van Terörle Mücadele Şube (TEM) Müdürü Serdar Bayraktutan'ın bu operasyonun bir parçası olduğu da elde edilen bilgiler arasında. Öte yandan 1 Ocak 2014 tarihinde HATAY'da durdurulan İHH Tır'ı, aynı şekilde 19 Ocak'ta Adana'da durdurulan MİT'e ait tırlara yapılan operasyonlarda bu dava kapsamında uyarlanan Paralel Operasyon'lar olduğu kaydedildi.

HEDEF TÜRKİYE'Yİ ULUSLARARASI ARENADA TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEK VEREN ÜLKELER LİSTESİNE SOKMAK

Yürütülen soruşturmaya İran Eski Cumhurbaşkanı Ahmed-i Nejat, Lübnan Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dahil edilmesinin perde arkası da deşifre oldu. Paralel Yapı'nın yaklaşık 20 bin kişiyi teknik ve fiziki takip ile 'Kudüs Tugayları soruşturması' adı altında yürütülen soruşturmanın hedefi ise Türkiye'yi Uluslararası arenada Terör Örgütlerine destek veren bir ülke olarak Uluslararası mahkemelerde yargılatmak olduğu ortaya çıktı.

OPERASYON'DA İSRAİL PARMAĞI

Yürütülen soruşturmaya İran Eski Cumhurbaşkanı Ahmed-i Nejat, Lübnan Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dahil edilmesinin arkasında İsrail parmağı olduğu da kaydediliyor. İran Eski Cumhurbaşkanı Ahmed-i Nejat, Lübnan Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan İsrail'e karşı tutumları ile bilinen isimler olarak dünya kamuoyunda biliniyor.

Sontv