Dinleme Kararı Dubai'de mi Alındı?

Dinleme Kararı Dubai'de mi Alındı?

Kimbilir belki de önümüzdeki günlerde dinlemelerin yurtdışı ayağı da açıklanır!

Arzu Erdoğral / Habervaktim

Dinleme kararı Dubai'de mi alındı?

2012 yılıydı…

Bahreyn'de yayın yapan Ahbar'ul Haliç Gazetesi’nde çarpıcı bir haber yer almıştı.

Gazete Irak ordusu pilotlarına dayandırdığı haberde ABD’den satın alınan savaş uçaklarında İsrail yapımı tüm bilgileri kaydetme cihazı ele geçirildiğini yazmıştı.

Haberde ayrıca İsrail yapımı bu casusluk cihazının ABD tarafından Mısır, Türkiye ve Umman Hava Kuvvetlerine verilen uçaklarda da var olduğu öne sürülüyordu.

Bu haberde dikkat çeken diğer bir husus ise bir Körfez ülkesi olan Umman’ın da olmasıydı!

2013 yılında yayınlanan başka bir haber ise dikkat çeken bu hususa cevap bulabilecek nitelikteydi.

Umman'dan Suudi Arabistan'a Körfez birliği vetosu” başlığı taşıyan haberde Cenevre mutabakatına giden sürecin Suudileri öfkelendirdiği ve Umman Sultanı Kabus Bin Said'in ABD ile İran arasındaki gizli görüşmeleri kolaylaştırdığı iddia ediliyordu. Haberde Umman’ın, Suudi Arabistan'ın İran'a ve Suriye gibi tehdit olarak gördüğü Arap ülkelerine karşı izlediği çatışmacı tutumu benimsemeyi uzun zamandır reddettiğiifadeleri de yer alıyordu.

Elbette sadece savaş uçaklarıyla sınırlı bir konu değil casusluk.

Başbakan’ın ofisinde böcek bulunması ile birlikte ortam dinlemesi v.s gibi  yöntemlerin uzun zamandır profesyonelce yapıldığını söylemek yanlış olmaz.

Emniyet'in 2 yıldır kayıp olan toplam 11 dinleme cihazının İstanbul merkezli operasyonda kullanıldığı iddialarını da unutmamak lazım.

Operasyonun temelini oluşturduğu söylenen bu cihazların ABD, Rusya ve İsrail ile birlikte beş altı ülke tarafından üretilebiliyor olmasıysa dikkat çeken diğer bir nokta.

Şimdi bu bilgileri neden sizle paylaştığıma gelince 7 bin kişinin dinlenmesinin sadece paralel yapıyla sınırlı olmadığını görmek gerekiyor.

Dinleme listesinin 20 bine yakın olduğu iddiası da hiç garip değil.

Soruşturmanın 'Kudüs Tugayları soruşturması' olarak değiştirilmesinin de uluslararası boyut kazandırmak amacı taşıdığı belirtiliyor.

Yürütülen soruşturmaya İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da dahil edilmesi de bu amaç kapsamında tasarlanmış olmalı.

İHH'nın hem El Kaide'ye hem de Lübnan Hizbullah'ına destek veren örgüt olarak soruşturma dosyasına eklenmesi ise tam  bir komedi.

Eee.. tabi amaç İsrail’in istediği doğrultu da Türkiye’yi terör örgütlerine destek veren bir ülke gibi gösterip uluslararası mahkemelerde yargılatmanın önünü açmak olunca, olmayacağı da olmuş gibi göstermekte sakınca görülmemiş!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Bunlar dinlenirken hükümet neredeydi " dese de dinlemenin MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a kadar uzanması sürecin dışarıdan destekle profesyonelce yapıldığının en bariz örneği.

Yani söylendiği gibi hükümetin bu dinlemeleri bilip müdahale etmemesi mümkün gözükmüyor.

Gelelim en can alıcı meseleye…

Paralel yapıya dinlemeleri yaptıran güç kim yada kimler?

17 Aralık operasyonlarının ardından Sivil Dayanışma Platformu (SDP) Başkanı Ayhan Ogan, derin operasyonun Dubai'de 'Devrim karargâhı' kuran küresel aktörlerce hazırlandığını söylemişti.

Ogan, bu karargâhta “Arap sermayesini ve ekonomik kaynakları da yöneten İsrail, ABD, Neoconlar, ve İngilizler var” ifadelerini kullanmıştı.

Küresel aktörlerin dinleme kararını Dubai'de yine bir toplantıda alma olasılığı işte bu verilere bakınca ihtimal dahilinde gözüküyor.

Mısır’da seçimle işbaşına gelen ilk Cumhurbaşkanı olan Mursi’nin daha seçildiği gün, darbe zemini oluşturmak için düğmeye basan da bu ittifaktanbaşkası değil.

Suudi yönetiminin darbeyi ilk tanıyan ülke olması ve darbecilere kesenin ağzını açması zaten inkâr edilmeyen bir gerçek.

Türkiye için de düğmeye Mavi Marmara’dan sonra basıldığını varsayarsak bu gelişmelerin ne ifade ettiğini anlamak daha kolay olacak.

“Ülkemizde daha önce düğmeye basıldığı halde neden önce Mısır’da darbe oldu?” diye merak edebilirsiniz.

Çok basit!

Askeri vesayetin güdümü altında olmayan bir MİT bütün sorularınızın cevabı olacak.

Kimbilir belki de önümüzdeki günlerde dinlemelerin yurtdışı ayağı da açıklanır!

İşte o zaman tüm uluslararası dengelerin değişmesine hazır olun…

https://twitter.com/ArzuErdogral