Dinleme Davaları Birleşti

Dinleme Davaları Birleşti

Siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı 402 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla 138 kişi hakkında açılan dava ile 50 kişinin benzer iddialarla Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı dava birleştirildi.

Siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı 402 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün arasında bulunduğu 138 kişi hakkında geçen günlerde Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava ile bu sanıklardan bazıların da arasında bulunduğu 50 kişinin benzer iddialarla Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı dava birleştirildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 28'i tutuklu 139 kişi hakkında "silahlı terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olma", "kişiler arası aleni olmayan konuşmaları dinleme", "iftira", "evrakta sahtecilik" ve "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçlamalarından hazırladığı iddianameyi kabulü sonrasında, davanın Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve sanıklardan bazılarının da arasında bulunduğu 50 kişinin benzer iddialarla yargılandığı davayla birleştirilmesini talep etti.

Birleştirme talebinde iki dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu belirtildi. "Ramazan Akyürek" ve "Lokman Kırcılı" gibi kimi kişilerin iki davada da sanık oldukları bildirilen talepte, bazı müştekilerin de ortak olduğuna işaret edildi.

"Özellikle mükerrer yargılamayı önlemek bakımından birlikte yargılamanın gerekli olduğu" kaydedilen yazıda, dosyanın, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davayla birleştirilmesi için onay verilmesi istendi.

Talep kabul edildi
Edinilen bilgiye göre, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, bu talebi yerinde bularak, dosyaların birleştirilmesini kararlaştırdı.

Birleşen dava, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edecek.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi siyasiler, gazeteciler, yargı mensupları ve iş adamları dahil 48 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla Emniyet Genel Müdürlüğünün eski İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak'ın da arasında yer aldığı 50 sanığı yargılıyordu.