Dilipak'tan Soruşturma Yorumu

Dilipak'tan Soruşturma Yorumu

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak, "Fıkradaki gibi, mahalleye bakar mısınız? Taşları toprağa bağlamışlar, köpekleri sokağa salmışlar. Aile, iffet, namus, şeref suç; fahişelik, ahlaksızlık erdem mi oluyor bunların gözünde?" şeklinde konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar gününde açılan ahlaksız pankartları eleştirdiği köşe yazısı nedeni ile hakkında soruşturma başlatılan Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak, "Fıkradaki gibi, mahalleye bakar mısınız? Taşları toprağa bağlamışlar, köpekleri sokağa salmışlar. Aile, iffet, namus, şeref suç; fahişelik, ahlaksızlık erdem mi oluyor bunların gözünde?" şeklinde konuştu.

Yeniakit.com.tr'ye konuşan Abdurrahman Dilipak, "Bu CİMER üzerinden hakkımda açılan ikinci dava. 1.'si Kenevir ile ilgiliydi. 2.'si de kimliği belirsiz bir başvuru ile yaptıkları bu şikayet." dedi.

"Ben köşe yazımda aile ve iffeti aşağılayanlara ilişkin eleştirilerde bulundum." diyen Dilipak, şunları söyledi:

"Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile söz konusu günü istismar ederek 'Velev ki ibneyiz.', 'Lilith'in sürtükleri.', 'Fahişeysek kime ne.' gibi aileyi ve iffeti aşağılayarak alaya alan, Gay ve Lezbiyenlerin şovuna dönüşen yürüyüşte bu gibi pankartlar taşıyanlara yönelik eleştirilerde bulunduğum köşe yazım dolayısıyla savcılık tarafından hakkımda açılan bir soruşturma var. Cumhurbaşkanlığı üzerinden Adalet Bakanlığı'na oradan da savcılığa gelen bir soruşturma olduğu için savcılık soruşturma açma durumunda. Ben yazılı ifade vereceğim. İnşallah Cimer şikayetçinin kimlik ve adres bilgilerini de verirse, onun ifadesi de alınır. Kim olduğunu görürüz. Aile konusunda yapılan birçok başvuru dikkate alınmıyor. CİMER’in tavrı ilginç"