Dilipak'tan Provokasyon Uyarısı

Dilipak'tan Provokasyon Uyarısı

Dilipak'tan Provokasyon Uyarısı

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Soma’da meydana gelen maden faciası için provokasyon uyarısında bulundu.

KKTC’deki camilerde Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 300’e yakın maden işçisinin ölümüne sebep olan maden faciasıyla ilgili hutbe okundu. Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu’nun bir toplantısı için KKTC’de bulunan gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak da başkent Lefkoşa’daki Hz. Ebubekir Camii’nde kılınan cuma namazına katıldı. Dilipak, kendisiyle yapılan röportajda Soma’daki maden faciasıyla ilgili yorumlarda bulundu. Facianın bir kaza mı sabotaj mı olduğunun bilinmediğini ifade eden Dilipak, “Çok değişik iddialar var. Olay bir yandan siyasi bir tartışma zeminine çekilmeye çalışılıyor. Öbür yandan nasıl oldu bu kaza ya da sabotaj? Yaptıysa kimler yaptı? O tespit edilmeye çalışılıyor. Şu ana kadar çıkan ölü sayısı 300’e yakın. Belli bir sonuca ulaşıldı ama henüz savcılık soruşturmasını tamamlamadı. İdari soruşturma devam ediyor” diye konuştu.  

 

Dilipak, son gelen bilgilere göre trafoda da bir sorun olmadığının ortaya çıktığına dikkat çekerek, “O zaman grizu patlaması mı var? Eğer bir patlama varsa nasıl oluştu? Tabi en vahimi de bir sabotajın olma ihtimali. Eğer bir sabotaj var ve bu siyasi bir tartışma için kullanılıyorsa o da çok daha vahim bir durum. Çünkü önümüzdeki günlerde Gezi’nin yıldönümünde yine birileri Türkiye’nin birçok bölgesinde eyleme hazırlanıyor. Acaba bu da aynı provokasyonun bir parçası mı sorusunu akla getiriyor. Bilmiyoruz. Bilgi sahibi olmadan kanaat sahibi olmanın da kimseye bir faydası yok. Ama sanıyorum önümüzdeki günlerde bu konuda daha net açıklamalara ulaşacağız” dedi.   

 

Daha önce konuya ilişkin yazdığı yazısında sabotajın da mutlaka araştırılması gerektiğini belirttiğini söyleyen Dilipak, “Çünkü sonuç çok vahim. Bir de Türkiye’nin en modern kömür madeni olduğu söyleniyordu. TIR girecek genişlikte galeriler açılıyor, ciplerle içinde dolaşılıyor, birçok güvenlik odaları oluşturulduğu ileri sürülüyordu. Yani modern bir kömür ocağıydı. Binlerce insanın çalıştığı bir yer. Tam vardiya değişimi sırasında bu olayların meydana gelmesi kaza mı sabotaj mı sorusunu akıllara getiriyor” ifadelerini kullandı.