Dilipak'dan Sert Bir Yazı Daha

Dilipak'dan Sert Bir Yazı Daha

Cemaat, imamet, hilafet, mehdiyet, mesihiyet, deccaliyet, hizmet, iteat, biat gibi ne kadar dini kavram varsa aslından kopartılarak, işin etimolojisi, fıkhi boyutu bir kenara bırakılıp hoyratça tüketiliyor..

Ülke genelinde bir seçim havasına girilemedi. Süreç daha çok İktidar-Paralel Devlet arasında geçiyor.. Gelecek günlerin ne getireceğine ilişkin tedirgin bir bekleyiş var..

İnsanların kafası çok karışık.. Kimin eli kimin cebinde belli değil.. Bakıyorsunuz eski AK Partililer MHP’den CHP’den aday olmuş.. Bakınız Adana ve Hatay örneğine.. MHP’liler var CHP’den aday olan.. Rüyada görseniz hayra yormayacağınız şeyler gerçek oluyor..

Gülen grubu ve CHP’nin tek bir ortak hedefi var, o da AK Parti’nin nasıl olup da bir oy daha az alacağı. Birileri, AK Parti’ye karşı, en güçlü muhalefet partisinin desteklenmesini savunuyor.. Bu hesaba göreMHP’nin kazanma ihtimali olan yerde, yani CHP’liler, AK Parti karşısında ikinci parti konumundaki MHP’ye,MHP’liler de aynı konumdaki CHP’ye oy verecekler..

Bu mantıklı bir intikam planı gibi gözükse de, düşman cepheler arası ittifak bir çok insanın aklını karıştırıyor..Gülen hareketinin bir başka umudu da, AK Parti’den kaçan oylar eğer CHP’ye ve MHP’ye gitmeyecekseSP ve BBP’ye gitmesi..

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ