Dilipak :Zavallı İsrail!

Dilipak :Zavallı İsrail!

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, geçtiğimiz günlerde yapılan ABD seçimlerini ve İsrail ile ilişkilerini değerlendirdi.

ABD'de Trump'ın başkan seçilmesiyle, özellikle Yahudi lobisinin desteklediği aday olan Hillary Clinton'un yenilgisiyle işlerin iyiden iyiye karıştığını belirten Dilipak, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Dünya Yahudi Kongresi'nin New York'taki toplantısında Siyonist olduğunu söylemesine de değindi.

İşte Dilipak'ın bugünkü yazısı:

Trump İsrail'i desteklemek konusunda güvence verme gereği duydu.. ABD ve Batıdaki çözülme Yahudiler için ciddi bir endişe kaynağı oldu.

Geçen gün William Engdahl diye bir adam A Haber'deydi. Bu ”derin adam” derin laflar etti. “ABD yüzyılı iflas etti” diyor. Bu aynı zamanda tabii ki kapitalizmin de iflası. Bu NATO'nun iflası, uluslararası düzenin iflası demek.. Uluslararası sistem çökerse, İsrail ayakta kalamaz..

Bize hep İsrail'in çok güçlü, dokunulamaz, yenilmez bir güç olduğu anlatıldı. Gerçekte İsrail zavallı bir ülke.. Siyonist ağababaları Newyork'ta, Londra'da yaşıyorlar.. İsrail'de yaşayanlar Polonya, Rus, Alman, İspanyol Yahudilerinin ayak takımı. Hele Rusya'dan, Balkanlar'dan gelenlerin Yahudi oldukları bile şüpheli. Afrika Yahudileri Falaşa'lar zaten bir başka alem.. Arap Yahudileri, Kürt Yahudileri, Türk Yahudileri, Fars Yahudileri… Say sayabildiğin kadar..

İsrail'de yaşayan Yahudilerin hemen hemen tamamı birden fazla pasaport sahibi.. Yani Yahudi Patronların “kutsal ev”lerini koruması için kahyalık, bekçilik yapan adamlar. Pavyon kabadayılarının bakanlık yaptığı bir ülkeden söz ediyoruz.. Yahudilerin o erişilmez güç imajı da, o trajedisi de büyük ölçüde Holywood yapımı bir filmden ibaret..

İsrail diye bir devlet yok.. İngiliz şemsiyesi altında bölgede oluşturulan yönetim, uluslararası sistemin sıçrama tahtası görevi yapan bir Truva atı. Bu sistemin ileri karakolu..

İsrail gerçekten zavallı bir ülke.. Geleceği yok. İsrail halkı büyük ölçüde ateist. Fuhuş, kumar alkol ve uyuşturucu bataklığına saplanmış bir halk.. Orada bir kısım Irkçı Fanatik Siyonistler yanında ruhani bir hayat yaşayan Rabbiler de var. Din, hayatlarında biraz milli, biraz folklorik, biraz kültürel bir anlam taşıyor.. İsrail'de solcular, liberaller, insan hakları savunucuları, ateistler, Marksistler, her düşünceden insanlar var.. Tek bir Yahudi, Musevi ya da İsrailli yok.

İsrail gelecek hayallerini kaybetti. Bölgede çıkacak kapsamlı bir savaşın İsrail'in sonu olacağını biliyor.. Onun için İsrail'de ne kadar yatırımcı varsa hepsi kendine gidecek bir yer arıyor.. İsrail'den kaçış başladı..

İngiltere, İsrail'in varlık ve güvenliğini garanti altına almak için bir an evvel Abbas yönetimi ile anlaşmasını istiyor. Çünkü gelecek günler İsrail için geçen günleri aratacak..

İsrail işgal ettiği topraklardaki uygulamaları ile uluslararası vicdanda bir türlü meşruiyet kazanamadı. Aksine bir “terör devleti” görünümü kazandı. Kudüs ve Gazze'deki uygulamaları bu negatif görünümünü daha da net bir hale getirdi. İsrail artık yolun sonuna gelmiş gözüküyor..