Dilipak: Zalimler Karşısında Tevazu Zillettir

Dilipak: Zalimler Karşısında Tevazu Zillettir

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak: 17 Aralık operasyonu, 2 milyon dolarlık rüşvet iddiası ile Türkiye'yi 100 milyar dolar zarara uğratan anlayışın servis ettiği bir operasyon

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, İstanbul merkezli operasyonla ilgili olarak, "17 Aralık operasyonu, 2 milyon dolarlık rüşvet iddiası ile Türkiye'yi 100 milyar dolar zarara uğratan anlayışın servis ettiği bir operasyon" dedi.

Dilipak, Osmaniye'de Aktif Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde, gündemdeki konuları değerlendirdi. 17 Aralık'taki İstanbul merkezli operasyonun, Türkiye'yi 100 milyar dolar zarara uğrattığına işaret eden Dilipak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisinin hedef alındığı bu operasyona karşı verdiği tepkide haklı olduğunu savundu.

Uluslararası güç odaklarının, Bangladeş ve Mısır'da yaptıklarını şimdi Başbakan Erdoğan'a yapmak istediğini öne süren Dilipak, şunları kaydetti:

"Birisi benim ayağıma basarsa ben de gider onun ayağına basarım. Özür dilerse üzerine gitmem. Başlangıçta hep geri çekilirim, aldıran taraf olmam. Ama birileri benim değerlerime yönelik tehditte bulunuyorsa bodoslama girerim. Gittikten sonra da geriye dönmem. Zalimler karşısında tevazu zillettir. Başbakanın Gezi olaylarında dik duruşu olmadığını var sayarsanız, ötekiler tepesine binmek üzere ne yapmazlardı ki? Ben 43 yıllık gazeteciyim. Bu iş uluslararası, Türkiye'ye topyekun bir saldırıdır. Geçtiğimiz yıl Balyoz, Ergenekon ve 28 Şubat davaları, paralel devleti derin devlete enjekte etmek isteyenlere direnenlere karşı yapılan bir operasyondu, gerçek bir operasyon değildi. İçeri alınanların bir kısmı asli fail değil, asli failleri de serbest bırakıldı. Bu, Türkiye'ye karşı uluslararası bir operasyondur. 17 Aralık operasyonu, 2 milyon dolarlık rüşvet iddiası ile Türkiye'yi 100 milyar dolar zarara uğratan anlayışın servis ettiği bir operasyon".

Operasyonun dış destekli yapıldığını, Türkiye'deki işbirlikçilerin de buna destek verdiğini iddia eden Dilipak, "Türkiye'nin, Musul petrolleri anlaşmasını, İran üzerinden yapılan ticari anlaşmalarını boşa çıkartan, Türkiye'ye giren paraları engellemeye, kaçan paraları hızlandırmaya, dahası Türkiye'nin İslam ülkelerinde, Türk dünyasında, Balkanlar'da, Afrika'da yaptığı operasyonları engellemeye yönelik, iktidara karşı yapılan topyekun bir saldırıdır" diye konuştu.

Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir ve cemiyet üyeleri, ziyaretinden dolayı Dilipak'a teşekkür etti.