Dilipak:  F. Gülen Kıs Kıs Gülüyordur Herhalde

Dilipak: F. Gülen Kıs Kıs Gülüyordur Herhalde

Dilipak, 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yılı ile ilgili yazdığı yazıda "FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin ucuz polemiklerle zaman kaybediliyor. F. Gülen kıs kıs gülüyordur herhalde" diye yazdı.

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yılında kaleme aldığı yazıda “FETÖ davalarının hukuk açısından içinden çıkılamaz hale geldiğini” söyledi. Dilipak’a göre Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik düzenlenen FETÖ operasyonlarının dayanağı olan ankesörlü telefon soruşturmaları “tam bir komedi.”

Dilipak, bugünkü köşe yazısında infaz yasası sayesinde cezaevinde olan birçok kişinin salıverildiğini hatırlattı ve şunları söyledi:

"Oysa daha bu işin, dış bağlantıları, siyaset, bürokrasi, Media, iş dünyası ile ilgili ayağına sıra gelmeden bu iş bitti. Her şey 15 Temmuz’la sınırlı kaldı. 15 Temmuz başarılı olsa idi, bir yerlere gelecek adamlar ise, o gün ortada görünmedikleri için bugün hâlâ itibarlı konumlarda, mevkilerdeler. Onlara dokunan da yok. Hatta onlar kendilerine dokunanlara, dokunma ihtimali olanlara zarar veriyorlar."
FETÖ davalarının hukuk açısından içinden çıkılamaz hale geldiği görüşünü dile getiren Dilipak, “Ciddi bir altyapı kurulamadı. Ve gelinen noktada ise, ‘emsal olarak Yargıtay ve İstinaf kararları çerçevesinde bu davalar sonucunda içeride kimse kalmayabilir’ derken, Korona geldi, infaz yasasında değişiklik yapıldı ve hapishaneler boşaldı” görüşünü dile getirdi.


Darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen hâlâ açılmayan davalar olduğunu belirten Dilipak, “FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin ucuz polemiklerle zaman kaybediliyor. “F. Gülen bu işler olurken kıs kıs gülüyordur herhalde. Bu işin dış ayağı da çözülmedi. Darbe başarılı olsaydı, kim nerede ne göreve getirilecekti, ya da kimler gözaltına alınacaktı, bunlarla ilgili bilgiler nerede” dedi.

Akit yazarı Dilipak, yazısını “Böyle giderse, gelecek günler geçen günleri aratabilir. Halkın verdiği kredi çabuk tüketildi. Belediyelerde ve Meclisteki durum ortada. Görelim Mevlam neyler” diyerek sonlandırdı.