Dilipak: Erdoğan  Halife  Olacak !

Dilipak: Erdoğan Halife Olacak !

Yeni Akit'in yazarı Abdurrahman Dilipak, Kanada’da katıldığı bir konferansta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkan seçilmesi durumunda "halife" olacağını ve saraydaki odalarda "hilafet temsilcilikleri" açılacağını söyledi.

Yeni Akit'in yazarı Abdurrahman Dilipak, "Hilafet şu anda TBMM'ye intikal etmiştir. Bu anlamda hükümet tarafından gereği yerine getirilmektedir" dedi.

Kanada'da bir topluluğa konuşan Dilipak, “Tayyip Erdoğan başkanlık sistemine geçerse kendisi bu anlamda bütün islam beldelerinden, hilafete bağlı bölgelerden, muhtemelen kendisine müşavir tayin edecek ve lslam birliğinin Beştepe’deki o 1005 odada hepsinin temsilciliklerini açacak” dedi.

DİLİPAK'TAN "HİLAFET KALDIRILMADI" İDDİASI 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, hilafetin kaldırılmadığını ancak fonksiyonlarının sınırlandırıldığını iddia eden Dilipak, şöyle konuştu:

"Yasada ‘cumhuriyetin şahs-ı manevisinde mündemiçtir' denildi. Yani fonksiyonları sınırlandırıldı. Bugünki dini vakıflar ve Diyanet İşleri Başkanlığı bir kısım hizmetleri tenfiz etmekle görevlendirildi. Yasaya göre hilafet kaldırılmadı. Hilafet şu anda TBMM'ye intikal etmiştir. Bu anlamda hükümet tarafından gereği yerine getirilmektedir. Tayyip Erdoğan başkanlık sistemine geçerse, kendisi bu anlamda bütün İslam beldelerinde, hilafete bağlı bölgelerde, muhtemelen kendisine müşavirler tayin edecek ve İslam Birliği'nin Beştepe'de temsilciliklerini açacak. Zaten birilerinin Tayyip Erdoğan'a düşmanlıklarının ve kaçak saray diye yaygara koparmalarının sebebi de o. Dünyanın neresinde Osmanlı milletler topluluğu çerçevesinde müslüman bir topluluk varsa, onların temsilcilerini Beştepe'de toplayacak. Çünkü yasa, devlet başkanına onların hak ve hukuklarını koruma görevi veriyor."

Haberin Kaynağı