Dilipak: Cemal Kaşıkçı:  Sütten Çıkmış Ak Kaşık Değil

Dilipak: Cemal Kaşıkçı: Sütten Çıkmış Ak Kaşık Değil

Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin bir değerlendirme de Yeni Akit gazetesi yazarından geldi. Dilipak "Herkesin gözünde bir orta oyunu oynanıyor" dedi.

Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna girmesinden bu yana 26 gün geçti. Kaşıkçı cinayetiyle ilgili belirsizlikler gündemdeki yerini alırken, konuyla ilgili Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bir dizi değerlendirmede bulundu.
 
"Evet, kibriti gözünüze çok yaklaştırırsanız arkasında bir ormanı kaybederseniz" şeklinde başlayan metin, yazının genel fikrini açıkça ortaya koyuyor. Abdurrahman Dilipak, "Hani derler ya şeytan ayrıntıda gizlidir diye. Ama bir de detaylarda boğulmak diye bir şey var." diyerek ulusal ve uluslararası medyanın Kaşıkçı'ya fazla odaklandığından ve bu nedenle olayın arka planındaki gerkçekleri kaçırdığından bahsediyor. 
 
"Kaşıkçı, derin hesaplaşmada devede kulak bile değil. Herkesin gözünde bir “orta oyunu” oynanıyor. “Cambaza bak, cambaza!” hikayesi yani." diyen Dilipak, ABD-Suudi Arabistan ilişkilerine dikkat çekmeyi ihmal etmiyor. 
 
Dilipak, "Prens, Suudi Arabistan’daki rakiplerini yok etmek ya da kontrol altına almak istiyordu. Kaşıkçı bu yok edilmek istenen kesim adına, eski kral çevreleri adına, ABD ve İngiltere’de lobi faaliyeti yapıyordu. ABD, İngiltere ve Türkiye üzerinden bugünkü Suudi yönetimi üzerinde baskı oluşturmak istiyordu." diyerek çarpıcı bir tespitte bulunuyor.
 
Cemal Kaşıkçı cinayetini "Kaşıkçı, aslında bir ABD-İngiltere vekalet savaşının kurbanı olmuştu." şeklinde özetleyen Dilipak, "Biz bu hesaplaşmada nerede duruyoruz? Eğer bu kirli oyunu deşifre etmeyecek olursak, mayınlı tarlada top oynar durumuna düşeriz." diyerek iktidarı bu cinayeti aydınlatmak konusunda uyarıyor.
 
"Bu olay yarın ABD ile İngiltere arasında sorun olabileceği gibi, Arap dünyasında da ciddi sorunlara yol açacak. Suudi yönetimi kendi içinde ciddi sorunlar yaşayacak. Arap yarımadasında bu kirli senaryoda rol alanların başına kötü şeyler gelecek.. Kaşıkçı olayı son değil, aslında başlangıç olabilir." diyen Dilipak, bu sürecin devam edeceğini söylüyor.
 
Dilipak'ın herkesi şaşırtan yorumu ise Cemal Kaşıkçı'ya ilişkindi. Abdurrahman Dilipak "Bakalım 6 Kasım’da ABD’de ne olacak. Bu açıdan önümüzdeki 10 gün son derece önemli. Görünen o ki Trump, Rahip Brunson yakaladığı rüzgarı Kaşıkçı olayı ile kaybetti. Kaşıkçı’nın sütten çıkmış ak kaşık olmadığını da belirtmeden geçmeyeyim." diyerek Kaşıkçı'ya dair ilginç bir değerlendirmeye imza atıyor.