Dilipak: Bunların İslam açılımı buraya kadar

Dilipak: Bunların İslam açılımı buraya kadar

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak Osmanlıca tartışmalarını yazdı.

Osmanlıca tartışmasını izliyor musunuz!

Bunların İslam açılımı buraya kadar..

Ya hu insanlar temel kitaplarını okuyup manasını anlayacaksa, o zaman böyle bir tartışma olmaması gerekir.

Osmanlıca’nın harfleri Arapçaymış, iyi de sizin Türkçe diye yutturduğunuz harfler Latince değil mi?

İtalya’da Latince’yi, Ermenistan’da Ermenice’yi, İsrail’de İbranice’yi, Rusya’da Rusça’yı, Çin’de Çince’yi, Hindistan’da Hintçe’yi, Yunanistan’da Grekçeyi yasaklaman neyse bizde Osmanlıca’yı yasaklamak çok da farklı değil.

Ya hu, insanlar dedesinin vasiyetini, mektubunu, dedesinden miras kalan tarlanın tapusunu, dahası mezar taşını okuyamaz hale getirdiniz ve hâlâ da bunu savuyorsunuz..

İşte manzara bu, sizin yazarınız mezar taşında sadece “El Fatiha” yazdığını sanıyor.

Din, tarih, kültür, gelenek her şeyi acımasızca berhava ettiniz. “Eskiyi unut, yeni yolu tut, gençliğe umut” diyordunuz. Geçmişe dair ne varsa irtica idi. Bir gecede bütün bir milleti okuyamaz-yazamaz hale getirdiniz, sonra da “on yılda onbeş milyon genç yarattık her yaştan” diye övündünüz. Kanla, gözyaşı ile başardığınızı sandığınız şeyler şimdi yıkılmaya başlayınca bir yandan kazanımlarınızı kaybetme acısı, öte yandan dün yaşananların hesabının sorulması korkusu uykularınızı kaçırıyor değil mi.

Sanki dün utanç içinde, biraz da korku ve panik içinde CHP arşivlerini yok eden sizin abileriniz değil! Hadi, utanmayın, cesaretiniz varsa, yüreğiniz el veriyorsa, aklınız basıyorsa “Cumhuriyetin 10. Yıl albümü”nü yeniden yayınlayın, “15. Yıl albümü”nü yeniden yayınlayın, “Türk’ün Yeni Amentüsü”nü yeniden yayınlayın.

Siz isteseniz de, istemeseniz de “Türk Sovyeti” dağılıyor. “Dinde reform” olmadı. TSE damgalı din de tutmadı. “Paralel din” de çöktü. Ne olacak şimdi! 

Bu saatten sonra “Türk’ün dini Kemalizmdir” diye kimseye dayatamazsınız. Tekinalp, yani namı diğer Moiz Kohen kalkıp, yanına Osman Nuri Çerman’ı da alıp gelse yapacak bir şey yok.. 

CHP Mustafa Kemal’in ruhuna Behçet Kemal Çağlar’ın “yeni mevlid”ini değil, Süleyman Çelebi’nin Hz. Muhammed’e (sav) mevlidini okutuyor. Hem de öztürkçe değil, Osmanlıca.. Hadi CHP’liler hep beraber, siz de: Adı güzel Muhammed’e salavat.. (sav)

Sahi CHP genel merkezinde kamet hangi dilde yapılıyor. Duvarda Arapça ayet hat’tı filan da yok mu yoksa..