"‘Diktatörü’ Devirmek İçin Oy Kullan"

"‘Diktatörü’ Devirmek İçin Oy Kullan"

Irak’ın önde gelen Şii din adamlarından Mukteda Sadr, Başbakan Nuri Maliki’yi kastederek, seçmenlerin ‘diktatörü’ devirmek için oy kullanmasını istedi.

Sadr Hareketi lideri 11 Mart Salı günü yayınladığı açıklamada taraftarlarının seçimlerde mutlaka oy kullanmalarını istedi.

Sadr, aksi bir tutumun ‘yolsuzluk, zulüm ve diktatörlüğün’ devamına yol açacağını söyledi.

Salı günü binlerce Sadr taraftarı Bağdat ve güneydeki Basra başta olmak üzere bazı kentlerde Başbakan Nuri Maliki aleyhine gösteriler gösteriler düzenlemişti.

Başbakan Nuri Maliki 9 Mart Cumartesi günü bir televizyon programında, Sadr'a yönelik "Siyasette yeni ve siyasetin usulünü bilmez" ifadelerini kullanmıştı.

Sadr taraftarları Maliki’nin liderlerine hakaret ettiği görüşünde.

Iraklı Şii lider Mukteda Sadr, 16 Şubat'ta, siyasi, kültürel ve toplumsal alanda yurt içinde ve dışında faaliyet gösteren tüm ofislerinin kapatılmasını isteyerek, kendisinin ve hareketinin siyasi hayattan çekileceğini açıklamıştı.

Mukteda Sadr, Irak'ta son derece etkili bir Şii siyasetçi.

Sadr, daha önce Irak'ın Anbar eyaletinde düzenlediği operasyonların yapılış biçimini de eleştirmiş ve orduya "Maliki muhalifleriyle değil teröristlerle savaşın" çağrısı yapmıştı.

Sadr yanlıları, Maliki'nin üçüncü dönem aday olmasına da itiraz ediyor. Sadr’ın siyasetten çekileceğini açıklamasının ardından kendisinin lideri olduğu Ahrar grubundan çok sayıda milletvekili istifa etti.