"Diktatör Diyenler Karşımda Oturuyorlar" -VİDEO

"Diktatör Diyenler Karşımda Oturuyorlar" -VİDEO

Başbakan Erdoğan TOBB Genel Kurulu'nda patronlara işçi sağlığı ve iş güvenliği uyarısında bulundu. Muhalefete de seslenen Erdoğan, diktatör suçlamasına da yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;
 
İHMALİ OLANLAR HESAP VERECEK
 
Soma faciası sonrasında Türkiye birlik olup adeta kenetlendi. Acıyı benseyip yüreğinde hissetti. Cenazelerimizi çıkarttık şehitlerimizi defnettik. Şimdi önümüzde bir kaç husus var. Bu olayda ihmali olanlar araştırılacak ve hesap verecektir. Hiçbir ayrıntı gözden kaçmayacak ve atlanılmayacak.
 
ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİ BİZE EMANET
 
Şehitlerimizin ailelerini kutsal bir emanet olarak değerlendiriyor ve onların geleceklerinden sorumlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu noktada tüm adımları da atacağımızı bilmenizi isterim. Asla geleceklerinden endişe duymayacaklar.
 
İŞ GÜVENLİĞİNİ GÖZDEN GEÇİRMEMİZ LAZIM
 
Bu olay sonrası iş güvenliğini de tekrardan gözden geçirmemiz gerektiğini anladık. Biz bu noktada gerekli yasaları ve mevzuatlarını çıkartırız ve denetimleri yaparız. Bunun ötesi işverenin ve çalışanın sorumluluğundadır.
 
TÜM TEDBİRLERİ ALMAK ZORUNDAYIZ
 
Bir çok ülke savunma sanayisine trilyonca dolar paralar aktarıyor ve bu aldıkları araçları hiç kullanmadan eskitip atıyorlar. Ama kullanılmadı diye bu alana yatırım yapmamak olmaz. O yüzden tedbir pahalıdır ama alınmadığı takdirde ortaya çıkan tablo çok daha vahimdir. Temennilerle hazırlıksız olamazsınız. Tüm tedbirleri almak zorundasınız. 
 
İŞ KAZALARINDA ÖLÜMLERİ SIFIRA ÇEKMEMİZ LAZIM
 
Hergün ortalam iki işçimiz iş kazalarında hayatını kaybediyor. Bizim hedefimiz bunu sıfıra çekmek. dünyada bunu hiçbir ülke gerçekleştiremiyor. Ancak biz bunu gerçekleştirmek için elimizden geleni yapamak zorundayız.
 
SENDİKA VE İŞÇİLER İTİRAZ ETMELİ
 
Müfettiş geldiğinde bir takım cihazlar çıkartılıyor ve sergileniyor müfettişler gittiğinde bu cihazlar kaldırılıyorsa sendika ve işçiler buna itiraz edecek. Sendikalarımız dikkatli olması şart. İşçi baretsiz çalışıyorsa sendika buna itiraz edecek. Hiçbir şey candan önemli değildir. Kar telafi edilir ancak canın telafisi yok.
 
EL ELE VERİP ACI KAZALARI ÜLKE GÜNDEMİNDEN ÇIKARTALIM
 
İşverenler, sendikalar ve işçiler artık bazı şeylerin takipçisi olsun. Hepimiz elele verelim bu acı kazaları ülkenin gündeminden çıkartalım. Medya, siyasiler herkez bu işin takipçisi olsun. İşçilerimiz haklarını bilsin korkmadan çekinmeden bu hayat memak meselesine gönül versin. Artık bu işin minimize olması için yürekten çalışmamız lazım.
 
AFAD İLE TÜM PLANLARI YAPTIK 

 

Bu işin bir de haksız rekabet boyutu var. Bir işyeri sigortalı çalıştırıyor diğeri sigortası çalıştırıyor. Biri güvenlik tedbirlerini alıyor diğeri almıyor. Konuyla ilgili olarak AFAD yoğun bir şekilde çalışıyor. Tüm destekler AFAD'ta toplanıyor. Bu desteklerle konuttan, yavrularımızın eğitimine kadar bir çok alan için planımızı yaptık. 

TAYYİP ERDOĞAN KAZA VE KADERE İMAN EDER

Bütün tedbirleri almak zorundasınız. Tevekkül asla ve asla tedbirsizlik anlamına gelmez, kaza ve kadere iman asla ve asla her şeyi akışına bırakmak, tabii mecrasına bırakmak, tedbiri elden bırakmak anlamına gelmez. Tayyip Erdoğan, kaza ve kadere iman eder, kaza ve kadere iman edenlerin şu topluluk içerisinde kahirekseriyette olduğunu biliyorum ama buna inanmayanların da olduğunu biliyorum. Toplumda birçok köşe yazarlarının bununla alay ettiklerini de görüyoruz. Benim işveren kardeşim de çalışan işçi kardeşim de en kötü ihtimali düşünmek, en kötü ihtimale karşı tedbiri mutlaka almaz zorundadır."

Kendisine diktatör suçlamasını yöneltenlere yanıt
 
"Tayyip Erdoğan'a diktatör diyen ve şu an karşımda oturanlar var.Ben diktatör olsaydım, meydanlarda rahatça dolaşamazdınız."
 
Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili konuya da değinen Başbakan "Sivil bir Cumhurbaşkanı'ndan kastınız ne? Hala apoletli arıyorsanız bilemem"