Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Diğerlerine sıra ne zaman gelecek?

 

 

 


Tamam 12 Eylül iddianamesi kabul edildi de, 28 Şubat iddianamesi ne zaman hazırlanacak.. Evren ve Şahinkaya 12 Eylül'ün altından kalkamazlar. 12 Eylül'ün suçu bu ikisinin omzuna ağır gelir. Ötekiler de gelsin. Gürvitler neredeler mesela.. Başta bunlar var da kuyruktakiler kimler?.
 
Karadayı, Çevik Bir ve ötekiler.. Hükümet aleyhine internet sitesi açmak suç da, İçişleri bakanını "kazığa geçirmek"ten sözetmek suç değil mi? Babasının, Kızının hiç mi suçu yok.. Mesut Yılmaz'ın rolü neydi bu süreçte? Büyükanıt'a sıra ne zaman gelecek? OHAL valilerine, dönemin Emniyet ve MİT yöneticilerine, o dönemin kimi politikacıları ve bürokratlarına, gazetecilerine, iş adamlarına sıra ne zaman gelecek? Balyoz bir darbe planı idi. Yıl 2003.. 28 Şubat 1997 de gerçekleşti.. Post modern bir darbe. Birileri aklınca "demokrasiye balans ayarı" yaptı..
 
Susurluk neyin nesi idi.. Susurluk'tan, hoop 2003'e zıplıyoruz.. Refahyolu es geçiyoruz.. Bu hükümeti kimler, nasıl kurdu ve kimler tarafından nasıl tasfiye edildi?. BÇG konusu niye dava konusu edilmiyor? Bu Güven Erkaya denilen adam kimdi? Fadime Şahin kimdi? Ali Kalkancı kimdi? Hurşit Tolon ve Çetin Doğan'ı o günlerden tanıyoruz. Sahi o kadar JİTEM konuşuluyor da, JİTEM yok diye direnen Koman paşayı şimdilerde hatırlayan var mı? Sahi o batık bankalara danışman olan generaller şimdi neredeler? Faruk Arslan, iyibilgi.com'da bunların çetelesini tutmuş. Mesela Fisünoğlu, Genelkurmay Başkanı olamayınca Sümerbank'ın Yönetim Kurulu üyesi olmuş.

Sümerbank YK Başkanı Ömer Hayyam Garipoğlu yargılandı, hapislerde süründü, ceza aldı, ama savcılarımız o günlerde Fisunoğlu'nun ifadesini bile almadı.

Fisunoğlu'nun Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Teoman Koman'ın MİT Müsteşarlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı dönemde Diyarbakır-Batman bölgesinde birçok karanlık tezgah kurulduğunu bilmeyen yok. Fisunoğlu ve Koman'ın derin ilişkileri Garipoğlu ve Cavit Çağlar'a lazım olmuş olacak ki, emekli olunca transfer edildiler. 28 Şubat'ın ünlü generallerinden Güven Erkaya, daha önce el konulan Bank Ekspres'in ve Kanal-6'nın patronu Korkmaz Yiğit'in danışmanlığını yaptı.

Yiğit'in kimyasını değiştiren, hükümetler deviren Türkbank skandalı yaşanırken, kimse danışmanına soru soramadı.

Daha sonra neden başbakanın başdanışmanı yapıldığını sorgulamaya kimse cesaret edemedi. Çevik Bir ise, doğrudan bir şirkette yer almak yerine ordunun birçok ihalesinde ABD, İsrail ve Almanya şirketleri lehine lobi yapmayı yeğledi.

Etibank'ın paşası Oramiral Vural Beyazıt, Dinç Bilgin cezalandırılırken, diğer yönetim kurulu üyeleri cezalandırılmadığı için serbest kalan talihlilerdendi.

Diğer paşaları da kısaca sıralayalım bakalım, kaçının adı akıllarınızda kaldı: Eski Genelkurmay Başkanlarından Orgeneral Semih Sancar (Akbank YK), Org. Muhittin Fisünoğlu (Sümerbank), Org. Teoman Koman (İnterbank), Oramiral Vural Beyazıt (Etibank), 12 Eylül'ün Orgenerallerinden Turgut Sunalp (Netaş ve Garanti Bankası Yön. Kur. Üyesi), Org. Adnan Ersöz (İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi), 12 Mart'ın ünlü darbecilerinden Org. Faik Türün (Umumi Mağazalar Yönetim Kur. Üyesi), Org. Süreyya Yüksel (Yaşar Holding Danışmanı), Org. İbrahim Şenocak (Etibank Yönetim Kurulu Başkanı), Org. İsmail Hakkı Akansel (PETKİM Danışma Kurulu Üyesi), Org. Vecihi Akın (AKSİGORTA Yönetim Kurulu Üyesi), Org. Doğan Özgöçmen (Yapı Kredi Bankası Yönetim Kur. Üyesi), Org. Suat Aktulga (LASSA), Org. Şeref Akıncı (Doğuş Holding Yönetim Kurulu Üyesi), Org. Kemalettin Eken (Şekerbank Turizm Yönetim Kur. Üyesi), Org. Sabri Deliç (Profilo Holding Başkan Yardımcısı), Oramiral Bülent Ulusu (AKSA Yönetim Kurulu Üyesi), Org. Nazif Oka (Hema Holding Yönetim Kur. Üyesi), Org. Halil Sözer (Borusan Yönetim Kur. Üyesi), Korg. Fevzi Aysun (Derborsa Yönetim Kur. Üyesi), Korg. Hikmet Kesim (Türk/ABD Havacılık San. (TAİ) Yön.K.Ü.), Korg. Tevfik Alpaslan (Altay Şirketler Grubu), Tümg. Cemil Mete (Minex Savunma Sanayi Yön. Kur. Üyesi), Tümg. Hayri Sözen (Borusan Danışmanı), Tümg. Servet Bilgi (Bekoteknik Yönetim Kur. Üyesi), Tuğg. Tanju Erdem (Yaşar Holding Danışmanı), Tuğg. Fikri Topsever (AKSA Personel Müdürü), Tuğg. Sezer Bilgili (Pamukbank Denetçisi), Tuğg. Şahap Ar (Alarko Holding Yönetim Kur. Üyesi), Tuğg. Sıtkı Sunday (Otomarsan Başkan Vekili), Tuğg. Orhan Köker (Profilo Holding Müşaviri), Tuğg. Yılmaz Oral (Hema Holding Yönetim Kur. Üyesi), Tuğg. Kamuran Gümüşsoy (GİMA Yönetim Kur. Üyesi.) Şener Eruygur ADD'nin başına geçiyor.. Kimi TÜSİAD'a danışman oluyor, kimi stratejik araştırma şirketlerine yönetici.. En fazla asker yönetici yoğunluğu üniversitelerde gözleniyor. Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Haliç Üniversitesi mütevelli heyeti üyeliği görevindeydi bir ara. Tümgeneral Rıza Küçükoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi'ndeydi. Tuğamiral Mehmet Celayir Koç Üniversitesi genel sekreteri, Orgeneral Edip Başer Yeditepe Üniversitesi'ndeydi, TOBB Üniversitesi mütevelli heyeti üyesiydi Tümgeneral Mehmet Tiryaki. Say say bitmez. Neyse, bir gün bunlara da sorulur belki bu işlerin hesabı. Kayıt dışı ekonomi ve siyasetin örtülü KİT'leri olmasın sakın bu kuruluşlar.
 
Selam ve dua ile.

yeniakit

Bu yazı toplam 2212 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar