Dicle Üniversiteli Öğrenciler Hakaret Karikatürüne Tepki Gösterdi

Dicle Üniversiteli Öğrenciler Hakaret Karikatürüne Tepki Gösterdi

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, yaptıkları açıklamayla DBP'li belediye tarafından Hazreti Muhammed'e (sav) yönelik hakaret içerikli afişlerin billboardlara asılmasını kınadı.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde eğitim gören öğrenciler, Danimarka’da Hazreti Muhammed’e (sav) hakaret olarak yayınlanan ve DBP’li Yenişehir Belediyesi tarafından billboardlara asılan karikatürlere tepki gösterdiler.

Bilgi Erdem, SAVEK, İFADE, İFSET, Aydın Genç, Beyaz Fikirler ve Mavera Gençlik kulüplerine üye öğrenciler, fakülte önünde basın açıklaması yaptılar.

‘Peygamberi Çizmeye Cüret Eden Kalem Kırılır’ ve ‘Yerli Charliler Yıldıramaz Bizleri’ yazılı pankartlar açan öğrenciler, sık sık tekbir getirdiler.

Öğrenciler adına açıklamayı okuyan Bilgi Erdem Platformu Başkanı Mehmet Savaşçı, Hazreti Peygambere (sav) yönelik karikatür çizilmesini lanetlediklerini belirtti.

“Belediye tarafından yapılan özrü samimi bulmuyoruz”

Belediyenin, gelen tepkiler üzerine söz konusu karikatürü billboardlardan kaldırmasını samimi bulmadıklarını ifade eden Savaşçı, “Sözde çocuk evliliklerine dikkat çekme iddiasında olan belediye, Peygamber Efendimizin Hazreti Aişe ile olan evliliğini hâşâ alaya alan karikatürü peygamberler ve sahabeler şehri Diyar-ı Bekir’de asma alçaklığını göstermiştir. Gelen tepkiler üzerine böylesine büyük bir skandalı basit gerekçelerle savmaya çalışıp, özür dilemiştir. Belediye tarafından yapılan açıklamayı ve özrü samimi bulmadığımızı buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz.” dedi.

“Hedefine İslam’ı yok etmeyi koyanlar her fırsatta İslam’a dil uzatmışlardır”

Her fırsatta İslam dininin kutsallarına saldıran zihniyeti lanetlediklerini aktaran Savaşçı, şunları söyledi: “Hedefine İslam’ı yok etmeyi koyanlar her fırsatta İslam’a ve onun kutsallarına dil uzatmışlardır. İslam’ın varlığı onları rahatsız etmektedir. Bu rahatsızlıklarını İslam’ın ve Müslümanların kutsallarına saldırarak her fırsatta gösteren bu zihniyeti lanetliyoruz. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri olarak İslam’ın kutsallarına yapılan bu tür saldırıların belirli bir program dâhilinde ve bilinçli bir şekilde yapıldığına inanıyoruz. Bu tür saldırılar ile İslam’ın kutsallarına yapılan saldırılara Müslümanların göstereceği mukavemeti ölçmeye çalışıyorlar.”

“Peygamber Efendimiz Müslümanlara canlarından ve mallarından daha evladır”

Hazreti Muhammed’in (sav) Müslümanlar için canlarından ve mallarından daha kıymetli olduğunu dile getiren Savaşçı, “Fakat İslam düşmanlarının unuttukları bir hakikat vardır. O da Peygamber Efendimizin Müslümanlara canlarından, mallarından daha evla olduğudur. Peygambere iman etmiş her can, Peygamberi korumaya, ona karşı yapılacak saldırıya karşı kendini siper etmeye her zaman hazırdır. Buradan Yenişehir Belediyesi yetkililerine kamuoyu aracılığıyla seslenmek istiyoruz. Biz, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri olarak Peygamber Efendimize yönelik gerçekleştirilen bu mikropça saldırıyı kabul etmediğimizi, bu tür girişimleri lanetlediğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler, yapılan açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldılar. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz - İLKHA)