‘Devrimci Gençlik Cuması’nda 2 Kişi Şehit Oldu

‘Devrimci Gençlik Cuması’nda 2 Kişi Şehit Oldu

Büyük Dönüş Yürüyüşü etkinlikleri kapsamında bugün ‘Devrimci Gençlik Cuması’nda Gazze sınırında Cuma namazından sonra yapılan faaliyetlere gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla saldıran işgal güçleri iki kişiyi şehit etti

üyük Dönüş Yürüyüşü etkinlikleri kapsamında bugün  ‘Devrimci Gençlik Cuması’nda Gazze sınırında Cuma namazından sonra yapılan faaliyetlere gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla saldıran işgal güçleri iki kişiyi şehit etti ve 168 kişiyi yaraladı.


Bölgede bulunan Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri, gösteri alanlarından ve Sağlık Bakanlığından aldıkları bilgilere dayanarak verdikleri bilgide, işgal güçlerinin saldırması sonucu iki kişinin şehit olduğunu, 10’u sağlık ve basın mensubu 168 kişinin de yaralandığını ifade ettiler.


Bakanlık tarafından yapılan açıklamada bugünkü çatışmalarda 168 kişinin yaralandığı, bunlardan 45 kişinin gerçek mermilerle yaralandığını, yaralıların 12’sinin çocuk ve 9’unun da kadın olduğu belirtildi.


Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri, sabah erken saatlerden itibaren gençlerin sınıra kurulan çadırlara akın ettiğini, Cuma namazından sonra sınıra yürüyen gençlerin keskin nişancıların görüş mesafesini kapatmak için lastik yaktıklarını, bir kısmının sınırdaki tel örgüleri kesip çekmeyi başardığını kaydettiler.


Muhabirlerin verdiği bilgiye göre göstericilerin sınırın karşı tarafına uçurtmalarla yanıcı madde göndermeleri sonucu bazı noktalarda yangın çıktı.


30 Mart Toprak Günü’nde Filistinli mültecilerin zorla çıkarıldıkları yurtlarına geri dönmek ve Gazze üzerindeki kuşatmanın kaldırılması isteklerini dünya kamuoyuna duyurmak için başlattığı Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde işgal güçlerinin aşırı güç kullanmaları sonucu şimdiye kadar 43 kişi şehit oldu, 143’ü ağır 5500’den fazla kişi de yaralandı