Devrim Muhafızları: Bizi Kore'yle Karışmayın

Devrim Muhafızları: Bizi Kore'yle Karışmayın

Devrim Muhafızları Komutanı, ABD Başkanı Trump'ın İran'la görüşmeye hazır olduğuna dair açıklamasına tepki gösterirken, İran halkının asla İranlı yetkililere ABD'yle müzakereye ve görüşmeye izin vermeyeceğini söyledi.

 

İran Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed Ali Caferi, ABD Başkanı Trump'ın İran'la görüşmeye hazır olduğuna dair açıklamasına gösterdiği tepkide; İran ve İranlıların tehdit edilemeyeceğini ve İran halkının her türlü dış tehdit ve baskılara karşı birlik ve beraberlik içinde olacağını söyledi.

Caferi, Trump'a verdiği cevapta: "Sayın Trump! İran sizin görüşme talebinize olumlu yanıt veren Kuzey Kore ile farklıdır. İmam Humeyni’nin (r.a) öğretileriyle övünen İran halkı sömürüyü kabullenen pasif milletlere benzemez. İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri, Amerika'nın kandırmaya dayalı senaryolarını çok iyi biliyorlar ve bunu bu zamana kadar birçok kez tecrübe ettiler. İran halkı ve hükümeti el ele vererek; ilahi vaatlere, İslam İnkılabı Rehberine, Allah'ın verdiği büyük iç kaynaklara dayanarak, dünya emperyalizminin askeri kutbunun yenilgiye uğraması ve direnişin zaferine kadar Amerika'nın insanlık dışı ve zalimce yaptırımlarına tahammül edecek ve mücadele edecektir.

Sıra size gelince acemi bir başkan olduğunuz ortada, siyaset yerine eskiden peşinde olduğunuz müptezel ticaretinizi sürdürürken milletlerin özgürlükçü özelliklerine tamamen yabancısınız. Siyasetçi veya asker olan sizden önceki başkanlar ise İran halkının tehditlere karşı boyun eğmediğini iyi biliyorlar.

İran yöneticilerinin sizinle görüşmesi için milletten izin alması gerekiyor. İran halkı, yetkililere bu yetkiyi asla vermeyecek ve sizin hevesiniz ise kursağınızda kalacak, asla o günü görmeyeceksiniz. Simsiyah sarayınızda oturup bu rüyanızla baş başa kalacaksınız."