Devrik lider Mübarek Yeniden Yargılanacak

Devrik lider Mübarek Yeniden Yargılanacak

Mısır'da Temyiz Mahkemesi, devrik lider Mübarek’in beraat kararını bozarak yeniden yargılanmasına hükmetti.

Mısır'da Temyiz Mahkemesi, devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in "göstericileri öldürmek" suçlamasında verilen beraat kararını bozdu.

Temyiz Mahkemesi, devrik Cumhurbaşkanı Mübarek, oğulları Ala ve Cemal, eski İçişleri Bakanı Habib el-Adili ve 6 yardımcısı ile iş adamı Hüseyin Salim'in 25 Ocak 2011 Mısır devrimi sırasında çıkan olaylarda "göstericileri öldürmek ve kamu malına kasıtlı zarar verme" suçlamasıyla yargılandığı davada verilen "beraat kararına" yönelik Başsavcılığın itirazını kabul etti. Bu çerçevede sanıkların yeniden yargılanmasına hükmeden mahkeme, ilk duruşmanın 5 Kasım'da görülmesini kararlaştırdı.

Sanıkların yeniden yargılanma sürecinde alınacak kararın davaya ilişkin son hüküm olacağı ve temyiz yolunun kapanacağı belirtiliyor.

Kahire Ceza Mahkemesi, devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, 2 oğlu, eski İçişleri Bakanı Adili ve 6 yardımcısının 25 Ocak 2011 Mısır devrimi sırasında çıkan olaylarda göstericileri öldürmekle suçlandığı davada, 29 Kasım 2014'te beraatine hükmetmişti.

AA