Devrik Cumhurbaşkanı Salih'in oğlunun evi vuruldu

Devrik Cumhurbaşkanı Salih'in oğlunun evi vuruldu

S. Arabistan öncülüğündeki koalisyonun, devrik Cumhurbaşkanı Salih'in oğlunun evine düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybedenler oldu

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun, Yemen'in devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in oğlu Ahmed Ali Abdullah Salih'in evine hava saldırısı düzenlediği ve saldırıda ölenler olduğu belirtildi.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, koalisyona ait uçaklar, devrik Cumhurbaşkanı Salih'in oğlu Ahmed Ali Abdullah Salih'in, Sana'nın güneyinde yer alan Attan mahallesindeki evine hava saldırısı düzenledi.
Görgü tanıkları ise evden dumanların yükseldiğini ve can kaybı olduğunu ancak Ahmed Ali Abdullah Salih'in evde bulunup bulunmadığına ilişkin bir bilgiye ulaşamadıklarını kaydetti.
Olaya ilişkin Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyondan resmi açıklama yapılmadı.
Koalisyon 10 Mayıs'ta devrik Cumhurbaşkanı Salih'in evine hava saldırısı düzenlemiş ve yaralananlar olmuştu.
Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin ilan ettiği 5 günlük ateşkes, 17 Mayıs'ta sona ermişti.
Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı bildirilmişti.
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da "Yemen'in kurtuluşu ve federal devletin inşası" adı altında düzenlenen diyalog konferansında konuşan Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed, Yemen'de ateşkesin en az 5 gün daha uzatılmasını talep etmişti.