Devletin Zirvesi İhanete Kilitlendi

Devletin Zirvesi İhanete Kilitlendi

Devletin zirvesi dün Dışişleri Bakanlığı'ndan sızan tapelere kilitlendi. Meclis Başkanı ve bakanlar, sırları dünyaya servis edenleri “casuslukla” suçladı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek: Devlet güvenliğimizle, emniyetimizle alakalı konudur. Haince saldırı ve çabaların yargı önünde hesap vereceği bilinmelidir.

SADECE SURİYE İSTİFADE EDER

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Büyük bir rezalet yaşandı, alçaklık icra edildi. Devlete ihanet, açıkça casusluk var. Bundan sadece Suriye, El Kaide, IŞİD istifade eder.

ÜZERİNE ŞİDDETLE GİDİLECEK

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay: Buna cüret etmek, seçim öncesi ortalığı karıştırmak, çılgınlık. Üzerine gidilecek.

KENDİ NAMUSUNU TEŞHİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik: Akla ziyan, kabul edilemeyecek diplomatik, stratejik, milli menfaatlerimize karşı hıyanettir. Namusunu teşhirinden farklı değildir.

AÇIK BİR VATAN HAİNLİĞİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala: Ortaya çıkan durum açık bir vatan hainliğidir. Bir ülkenin, devletin, milletin düşmanları ancak böyle şeyler yapabilir. Devlet de bu durumu ortaya çıkarır, çıkaracaktır.

OYNAYACAK HAİNLER VAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Bir takım güçlere uşaklık yapanlara, hainlere meydanı bırakmayız. Türkiye sıkıntıya girse zil takıp oynayacak hainler var.

CASUSLUK FAALİYETİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün internete düşen ses kaydıyla ilgili açıklama yaptı. Suriye'deki gelişmelerden dolayı Türkiye-Suriye sınırının ne kadar hassas olduğunun herkes tarafından bilindiğini belirten Gül şunları söyledi: "Bu olay büyük bir cüret ve hiç görülmemiş bir casusluk faaliyetidir.

MÜSAMAHA GÖSTERİLEMEZ

Bu faaliyeti kimler düşündü, organize etti, katkı verdi, muhakkak ortaya çıkarılacaktır. Buna müsamaha gösterilemez. Bu toplantılar, en üst seviyedeki devlet bürokrasisinin, profesyonellerin bir araya gelip bize yapacakları tavsiyeleri oturup konuştukları toplantılardır. Bu işe bulaşanlar kimlerse, kanunların emrettiği şekilde de cezalandırılacaktır."

Kaynak: Akşam