Devletin Zirvesi 363 Kez Dinlenmiş

Devletin Zirvesi 363 Kez Dinlenmiş

Kriptolu telefon soruşturmasında sanıkların devletin zirvesini 363 kez dinlediği elde ettikleri kayıtları montajlayarak kamuoyuna sunduğu iddia ediliyor

Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Savcısı Ali Çalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Güvenlik Kurulu üyeleri ile eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a ait kriptolu ve normal telefonların dinlendiği iddialarına ilişkin başlattığı soruşturmasını tamamlayarak fezlekesini yazdı.

Savcı Ali Çalık, iddianameyi ise Ankara Başsavcılığı’na gönderecek. Savcı Çalık, 28 şüpheli hakkında TCK’nın “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” başlıklı 302. maddesi, “ağırlaştırılmış müebbet” hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. 
Kriptolu telefonların telefonlara ait IMEI numaralarının ise Böcek davası sanıkları arasında da yer alan dönemin TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Hasan Palaz ile birlikte 5 şüpheli tarafından bilindiği anlatılan fezlekede özetle şu tespitler yapıldı:
"Kriptolu telefonlarla yapılan konuşmaların IMEI numaraları üzerinde 2013 yılı sonu 2014 yılı başına kadar TİB’deki ilgili dinleme merkezi tarafından KUBİK ve HİTAP veri tabanlarına kaydı yapılmadan dinleme ve kayda alma işlemi yapılmaya başlandı. Elde edilen ses kayıtlarının bilirkişi raporunda da açıklandığı üzere depolanmaya başlandığı. Depolanan bu ses kayıtları kesilip yapıştırılmak suretiyle montajlanarak ve böylece tamamen sahte bir konuşma üretilerek sanki devletin üst düzey yetkili ve görevlileri tarafından konuşma yapılmış gibi yeni bir konuşma türetilerek 17-25 Aralık 2013 tarihlerinde ve 2014 yılı mahalli idareler seçimlerinden internet, görsel ve yazılı basında kamuoyuna servis edildiği tespit edilmiştir."
Fezlekede suç örgütünün liderinin TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen, yöneticilerinin ise şüpheliler İlhan Elieyioğlu, Adil Biçer, Barış Yaslan, Bülent Kocagürbüz, Ferhat Saraç ve Hasan Palaz olduğu belirtildi.

Savcı soruşturma kapsamında 31 kriptolu telefonun 363 kez dinlendiğini tespit etti. Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 ayrı kriptolu telefonu 55, Başbakan Davutoğlu’nun 26, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’in 28, Başbakan Yardımcılarından Babacan’ın 31, Arınç’ın 5, İçişleri Bakanı Ala’nın 6, Enerji   Bakanı Yıldız’ın 14 ve MİT Müsteşarı Fidan’ın ise 28 kez dinlendiği belirlenmişti.