Devlet yurdunda taciz ve gasp skandalı

Devlet yurdunda taciz ve gasp skandalı

Aydın’da yurtları yerleşim alanı dışında olan üniversiteli kız öğrenciler, gasp ve saldırı olaylarına maruz kaldıklarını iddia ederek eylem yaptı.

Aydın merkeze bağlı Işıklı köyünde yaklaşık bin öğrencinin barındığı Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Adnan Menderes Öğrenci Yurdu’nda kalan kız öğrenciler, bir kız öğrencinin yaşadığı gasp olayının ardından yurdun giriş kapısı önünde eylem yaptı. Yurdun kent merkezine uzak olması ve köydeki yerleşim alanının da yaklaşık 1 kilometre dışında kalması nedeniyle sürekli gasp ve saldırı olaylarına maruz kaldıklarını öne süren kız öğrenciler, ADÜ Merkez Kampüsü içerisinde erkeklerin kaldığı yurda taşınmayı veya güzergahta güvenliklerinin sağlanmasını talep etti.

YURT MÜDÜR YARDIMCISI KIZLARI İKNA ETMEYE ÇALIŞTI

KYK Adnan Menderes Öğrenci Yurdu girişinde eylem yapan kız öğrencileri ikna etmek için Yurt Müdür Yardımcısı Gülhan Akdoğan, uzun süre uğraş verdi. Kız öğrencilerin sloganları ve alkışlarla yaşanan olayları tepki göstermeyi sürdürmesi üzerine jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı. Yurt idaresinin aldığı karar doğrultusunda olayların büyümemesi için yurda giriş ve çıkışlar bir süre kapatıldı. Yurdun yerleşim alanının dışında kalması nedeniyle sürekli saldırı ve gasp olaylarına maruz kaldıklarını öne süren Aslı Olcak, eylem yapmak zorunda kaldıklarını belirtti. Yurt idaresi tarafından giriş çıkışların yasaklandığını öne süren Olcak, “Güvenlik bizi sadece yurdun içerisinde koruyor. Arkadaşlarımız her gün gasp ve saldırı olaylarıyla karşı karşıya kalıyor. Biz saldırıya uğruyoruz, yurt idaresi hiçbir şey yapmıyor ve bize halledebileceklerini söylüyor. Ya yukarıdaki yurda taşınacağız ya da ücretsiz ring getirecekler” dedi.

Üniversitenin şehir merkezinde olduğuna dikkat çeken Berin Alparslan da, özellikle kış aylarında yurda hava karardıktan sonra dönebildiklerine dikkat çekti. Geldikleri mesafenin uzak olduğunu ifade eden Alparslan, “Şuan içeridekileri dışarıya çıkarmıyorlar, bizi de içeriye almıyorlar. Saldırı ve gasp olaylarına maruz kalıyoruz. Son olarak bugün bir arkadaşımız yurda gelirken gasba uğradı. Köyün içerisinden gelip geçerken sürekli bize laf atılıyor. Burada hiçbir şekilde güvenliğimiz yok” şeklinde konuştu.

DENİZLİ BÖLGE MÜDÜRÜNÜN GELMESİNİ İSTEDİLER
Müdür Yardımcısı Gülhan Akdoğan, uzun uğraşlar sonucu kız öğrencileri KYK Denizli Bölge Müdürlüğü ile görüşeceğini söyleyerek sakinleştirdi. Telefonla ulaşılan bölge müdürlüğü yetkililerinin görüşmenin Pazartesi gününe bırakılması öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Bunun üzerine bölge müdürlüğünden yetkililerinin görüşme için yola çıktığının açıklanması üzerine, kız öğrenciler eylemlerini sonlandırarak yurt bahçesine girdi. Bahçede bekleyişlerini sürdüren öğrenciler, gece saatlerde de olsa KYK Denizli Bölge Müdürlüğü’nden gelen yetkililere sorunlarını anlatarak, çözüm bulunmasını istedi