Devlet Başkanlığı Seçiminde Beşşar Esad'ın rakibi yok !

Devlet Başkanlığı Seçiminde Beşşar Esad'ın rakibi yok !

Yakında seçim yapılacak olan Suriye'de seçimler için Beşşar Esad' 25 farklı aday istiyor ama bu yeterliliğe sahip sadece üç kişinin olduğu bildirildi. Devlet Başkanlığı seçimlerine hazırlanılan Suriye'de kan durmak bilmiyor iş savaşın kasıp kavurduğu ülke

Yakında seçim yapılacak olan Suriye'de seçimler için Beşşar Esad' 25 farklı aday istiyor ama bu yeterliliğe sahip sadece üç kişinin olduğu bildirildi. Devlet Başkanlığı seçimlerine hazırlanılan Suriye'de kan durmak bilmiyor iş savaşın kasıp kavurduğu ülkede şimdilik sadece üç kişi yeterliliğe sahip.
 

Suriye, önümüzdeki ay Devlet Başkanlığı Seçimleri'ne gidiyor. İç savaşın bir türlü durmadığı ülkede 24 kişi adaylık için başvurdu
 
Suriye'de devlet başkanlığı seçimlerine hazırlanıyor. İç savaşın kasıp kavurduğu ülkede önümüzdeki ay devlet başkanlığı seçimleri yapılacak. Suriye Yüksek Anayasa Mahkemesi resmi sözcüsü Macid Hadra cumhurbaşkanlığı seçimlerine yapılan 24 kişinin başvurduğunu, başvurular arasında sadece 3 kişinin yeterliliğe sahip olduğunu duyurdu.
 
Resmi sözcü bugün düzenlediği basın konferansında başvuru talepleri kabul edilenlerin başvuru kayıt numaralarına göre Abdülhafiz oğlu Mahir Neccar, Abdullah oğlu Hassan el Nuri ve Hafız oğlu Beşşar el Esad olduklarını açıklarken, diğer taleplerin kanuni ve anayasal koşullara uygun olmadıkları gerekçesiyle reddedildiğini belirtti.
 
Hadra başvuru talepleri reddedilenlerin 05 Mayıs Pazartesi günü mesainin başlamasından 7 Mayıs Çarşamba günü mesai saatinin bitimine kadar itiraz başvurusunda bulunabileceklerini ifade etti.
 
Hadra aynı zamanda Mahkemenin tüm vatandaşlardan herhangi bir adayın destekleyicileri olurlarsa olsunlar herhangi bir şekilde ilan yada propaganda yapmamalarına çağırdı.
 
Yüksek Anayasa Mahkemesi resmi sözcüsü Hadra nihai sonuçların itiraz süresinin sona ermesi ve yapılacak itirazların değerlendirilmesi ardından açıklanacağını ifade etti.