Devlet Bahçeli'den 'Sıkıyönetim' Açıklaması

Devlet Bahçeli'den 'Sıkıyönetim' Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Güvenlik Kurulu’nun olağanüstü toplanması, sıkı yönetim ilan edilmesi gerektiğini bildirdi.

Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, “Anayasa’nın 122. maddesine uygun olacak şekilde, şiddet ve dehşet manzaralarının olduğu il ve ilçeleri de kapsayacak ölçüde ülkemizin bir bölümünü mutlaka sıkıyönetim tedbirleriyle emniyete almak zorunludur. Bunun nasıl olacağı ise Anayasa’nın mezkur maddesinde ayrıntısıyla belirtilmiştir. Sıkıyönetim ilanı geciktirildiği takdirde veya ertelenmesi halinde Türkiye baştan ayağa teröristlerin düşmanlıklarına yoğun olarak sahne olacaktır. Bunun sonucunda ise kanlı bir iç savaş kaçınılmaz olarak gündeme gelebilecek, sonuçta Türk milleti bizzat devreye girerek meşru müdafaada bulunabilecektir. Herkes ayağını denk almalıdır” dedi.

SEÇİMLERİN YENİLENMESİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR
Bahçeli Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucunda 8 askerin şehit edilmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin peş peşe gelen acı ve kara haberlerle sarsıldığını belirtti. Türkiye’nin bazı bölgelerinin yönetilemez hale geldiğini ileri süren Bahçeli, şöyle devam etti:

“Farklı il ve ilçelerde sözde özerklik ilanlarının sabırları zorlaması şöyle dursun, Türkiye’nin devlet aklına, egemenlik haklarına, hükmü şahsiyetine alenen meydan okuyan bir süreç devreye alınmıştır. Yaşananlar kabus gibidir. İmralı canisini parlatıp, imajını yenileme densizliğine tevessül ederek Kürt kökenli kardeşlerimizin lideri yapmak için çırpınan köksüz ve kimliksizler suçludur. Devletin içine yuvalanmış, fakat milli menfaatlere aykırı hareket ederek PKK’nın silahlanmasını, provokasyonlarını korkakça ve kahredici bir pısırıkla izleyen çürümüşler suçludur. Türk’e kefen biçip milleti 36’ya ayırma küstahlığını siyaset zanneden teslimiyetçiler de işlenen suçlara, dökülen kanlara ortaktır. Türkiye’nin bugünkü şart ve ortamında seçime gitmesi iç savaşın fitilini ateşleyebilecektir. Bu itibarla seçimlerin yenilenmesi hususu mutlaka gözden geçirilmeli, ilaveten Türkiye sağlıklı ve istikralı güvenlik şartlarına kavuşturulmalıdır. Tehdit haddinden fazladır” dedi. Bahçeli, öncelikle seçim gündeminin çok acil geri plana atılmasının yanında, devlet ve milletin el ele vererek bugünkü karanlığı aşması için yol ve çareler üretilmesi gerektiğine işaret ederek, “Türkiye elimizden kayıp gitmektedir. Terör 78 milyon Türk vatandaşını hedef almış, varlığımızı ve birliğimizi sabote etmek için pusuya yatmıştır. Kaybedecek vakit yoktur. Çünkü başka bir Türkiye olmadığı gibi, sığınacağımız, gideceğimiz, göç edeceğimiz başka bir vatan coğrafyası da olamayacaktır” görüşünü savundu.