Devlet Bahçeli'den Fethullah Gülen'e çağrı

Devlet Bahçeli'den Fethullah Gülen'e çağrı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 14 Aralık soruşturmasıyla ilgili yaptığı açıklamada Fethullah Gülen'i, "hükümet ile aranızdaki ilişkiyi teşhir et" çağrısında bulundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Aralık operasyonuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. MHP Genel Başkanı, "Tahşiyeciler"e yönelik kumpas iddialarının adli makamlar tarafından değerlendirilip Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik kumpas iddialarına sessiz kalınmasını çifte standart olarak tanımladı. Bahçeli, 'paralel devlet 'söylemiyle ahlak ve hukuk ilkelerinin çiğnendiğini de belirterek, "AKP, muhalif sesleri kısmak, hür basını susturmak, ifade ve haber alma hürriyetini engellemek için tüm gücüyle uğraşmakta, tüm gücünü kullanmaktadır. Demokrasi ve hukukla yönetildiğine inanmak istediğimiz Türkiye'de, bir medya organına baskın düzenlenmesi, gazetecilerin, dizi film yönetmenlerinin akıllara durgunluk veren suçlamalarla gözaltına alınmaları izaha muhtaç bir garabettir. Sözde darbe davalarında görülen usûlsüzlük ve haksızlıkların bir benzerinin tekrarı çok hazin, çok düşündürücüdür." dedi. 

Hükümet ile Cemaat'in yıllarca birlikte hareket ettiğini savunan MHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın,"17-25 Aralık'ın arkasında üst akıl var. Cemaat maşa olarak kullanılıyor." sözlerini de hatırlattı. 

Bahçeli açıklamasında "Hakikaten varsa, Türkiye'ye son 1.5 yıldır içeriden ve dışarıdan operasyon yapan mihrakların kimler olduğunu Erdoğan aziz milletimize anlatmalı, herkesi bu kapsamda aydınlatmalıdır." ifadelerini kullandı. 

Bahçeli, açıklamasında Fethullah Gülen'e çağrıda bulunarak: "Cumhurbaşkanı ve Hükümet'in açık tavrına karşı, yıllarca birçok konuda birlikte hareket etmiş, adeta koalisyon ortağı gibi davranmış Cemaat'in ve Pensilvanya'da mukim Sayın Gülen'in AKP ile olan ilişkileri her yönüyle teşhir etmesi kaçınılmaz bir sorumluluktur. Bu itibarla Türkiye sıkıştığı cendereden, girdiği darboğazdan, nerede duracağı ve nasıl biteceği belli olmayan karanlık bir güzergâhtan çıkarılmalı, şaibelerden kurtarılmalıdır." dedi. 

Bahçeli, bu adımlar atılmadığı takdirde gelişmelerin gidişatının Türkiye için bir felaket olacağını belirtti.