Devlet Bahçeli'den bedelli askerlik sürprizi

Devlet Bahçeli'den bedelli askerlik sürprizi

Bedelli askerlikle ilgili açıklama yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli, bedelli eskerlik bekleyenleri sevindirecek bir açıklama yaptı.

Bedelli askerlikle ilgili MHP Grup Toplantısı'nda açıklama yapan Devlet Bahçeli, "Ancak askerlik çağını geçmiş vatandaşlarımızın isteğini kayıtsız kalmak çok makul olmayacaktır" sözleriyle yeşil ışık yaktı.

Bedelli askerlik konusunda hükümete mezsaj veren Bahçeli, "MHP’nin bedelli askerlik konusu TBMM’ye gelmesi halinde mesafeli durmayacağını bildirmek istiyorum" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bedelli asekerlikle ilgili yaptığı açıklama şöyle:

KAYITSIZ KALMAK MAKUL DEĞİL

Bedelli askerli ile ilgili sözler ülke gündemine yerleşmiştir. Konu çok nazik ve hassastır. Hatırlarsanız Meclis Genel Kurul’unda askerlik kanununda değişiklik kabul edilmişti.

Bedelli askerlikle ilgili yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra başvurular tahminlerin altında kalmıştır. Askerliği yani vatan savunmasını bir bedeli yoktur. Ancak askerlik çağını geçmiş vatandaşlarımızın isteğini kayıtsız kalmak çok makul olmayacaktır.

TSK'NIN GÖRÜŞLERİ BELİRLEYİCİ OLMALIDIR

Konuyla ilgili çizgimiz dümdüzdür. Öncelikle parası olanın bedelli askerlikten yararlanacağı algısının önüne geçmek gerekir. Belirli aralıklarla bedelli konusunun seslendirilmesi asker alma sistemindeki tıkanıklıkları göstermektedir.

Bedelli askerlik konusu ele alınırken TSK’nın görüşleri belirleyici olmalıdır. Askerlik süresi ülkemizin savunma ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmelidir.

MHP’nin bedelli askerlik konusu TBMM’ye gelmesi halinde mesafeli durmayacağını bildirmek istiyorum.