Devlet Bahçeli Köşk'e çıkıyor

Devlet Bahçeli Köşk'e çıkıyor

Devlet Bahçeli Köşk'e çıkıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Gül'ü ziyaretine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Milletçe içeride huzur, güven, birlik ve beraberliğe; devlet olarak da dışarıda itibar ve yaptırım gücüne en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zaman diliminden geçiyoruz" ifadelerine yer verdi.
Bu süreçte milletin beklenti ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek, ayrım gözetmeyen, kucaklayıcı bir ruh sağlığına ve sağduyuya sahip, Türk Devleti'ni yüksek liyakat ve vukufla temsil edebilecek yöneticilerin varlığının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Yalçın, şunları kaydetti:
"Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, yukarıda anılan hususiyetleri taşıyan, devlet adamı kimlik ve ehliyetini haiz bir isim üzerinde uzlaşmaya varılması, milletimizin bekası açısından zaruret hlini almıştır. MHP; cumhurbaşkanlığı adayının millî mutabakatla tespitinden ve Ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıktan çıkacak neticenin vicdani ve ahlaki uzlaşmaya dayanmasından yanadır. Bu itibarla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "bütün milleti kucaklayacak, bütün milletin de ismi üzerinde mutabık kalacağı' bir cumhurbaşkanı adayının belirlenmesine dönük temas ve görüşmeleri sürmektedir.
Bu çerçevede Devlet Bahçeli, 21 Mayıs 2014 Çarşamba günü saat 15.00'de Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ü Çankaya Köşkünde ziyaret edecektir.
Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin çeşitli düzeylerdeki temas ve incelemeleri bu görüşmeden sonra da devam edecektir."